Credit Agricole trekt zich terug van Nederlandse markt, koper voor Findio gezocht

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Crédit Agricole Consumer Finance Nederland trekt zich terug van de Nederlandse markt. Dat bevestigt het bedrijf aan Automotive. De Nederlandse tak van het Franse concern stond al een tijdje in de etalage, maar tot een verkoop kwam het niet.

In een reactie meldt de bank dat de activiteiten van Findio Auto vooralsnog worden gecontinueerd. De bank wil Findio verkopen en meldt dat er veel interesse is. Ingewijden melden aan Automotive dat onder meer FCA Bank serieus geïnteresseerd is. FCA-moeder Stellantis en Crédit Agricole werken in meerdere markten al samen op het gebied. De bank wil niet melden in welke stadium het verkoopproces zich bevindt.

Het is volgens Crédit Agricole de bedoeling dat het merk Findio Auto ook na een eventuele verkoop blijft bestaan.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Credit Agricole trekt zich terug van Nederlandse markt, koper voor Findio gezocht | Automotive Online

Credit Agricole trekt zich terug van Nederlandse markt, koper voor Findio gezocht

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Crédit Agricole Consumer Finance Nederland trekt zich terug van de Nederlandse markt. Dat bevestigt het bedrijf aan Automotive. De Nederlandse tak van het Franse concern stond al een tijdje in de etalage, maar tot een verkoop kwam het niet.

In een reactie meldt de bank dat de activiteiten van Findio Auto vooralsnog worden gecontinueerd. De bank wil Findio verkopen en meldt dat er veel interesse is. Ingewijden melden aan Automotive dat onder meer FCA Bank serieus geïnteresseerd is. FCA-moeder Stellantis en Crédit Agricole werken in meerdere markten al samen op het gebied. De bank wil niet melden in welke stadium het verkoopproces zich bevindt.

Het is volgens Crédit Agricole de bedoeling dat het merk Findio Auto ook na een eventuele verkoop blijft bestaan.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.