Stellantis en Crédit Agricole richten bank op om mobiliteitstransitie te bekostigen

CA Auto Bank • CA Auto Bank is de opvolger van FCA Bank.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

CA Auto Bank, een internationale bankgroep met activiteiten in 17 Europese landen en Marokko en opvolger van FCA Bank is gelanceerd in samenwerking met Stellantis. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Concreet neemt Crédit Agricole een aandeel van vijftig procent in de FCA Bank.

De bank heeft als doel om een onafhankelijke en multibrand pan-Europese leider te worden in de financiering en leasing van voertuigen en de bredere mobiliteitssector, zo schrijft het bedrijf.

CA Autobank is in handen van de Franse bankgroep Crédit Agricole Consumer Finance, dat zelf onderdeel is van Crédit Agricole S.A, en een idee van de bankgroep en Stellantis. Crédit Agricole Consumer Finance is de enige aandeelhouder.

De oprichting van de nieuwe bank is een van de pijlers in de strategie van CA Consumer Finance: de groep wil een Europese leider zijn op het gebied van groene mobiliteit, via een volledig gamma van oplossingen die door haar dochterondernemingen worden aangeboden om aan alle behoeften van klanten te voldoen, aldus het persbericht.

Actief in verschillende mobiliteitssectoren

In zijn nieuwe vorm heeft de bank een aanbod van financiële, verzekerings- en huuropties via partnerships met meer dan 30 automerken. Daarnaast is het bedrijf ook actief op het gebied van tweewielers, campers en caravans en lichte- en zware bedrijfswagens. De bank plant om in de toekomst uit te breiden naar alle mobiliteitssectoren, waaronder de zeevaart en landbouw.

“We zijn trots op de oprichting van CA Auto Bank en de integratie van 100 procent van de activiteiten binnen de Crédit Agricole Consumer Finance Group. De mobiliteitssector maakt ingrijpende veranderingen door op het gebied van energietransitie en verbruik. In deze context zijn de vaardigheden, ervaring en professionaliteit van de teams van CA Auto Bank een belangrijke troef, in combinatie met de ondernemerscultuur en de kracht van Crédit Agricole,” aldus Stéphane Priami, voorzitter van CA Auto Bank en ceo van CA Consumer Finance.

Stellantis en Crédit Agricole richten bank op om mobiliteitstransitie te bekostigen | Automotive Online

Stellantis en Crédit Agricole richten bank op om mobiliteitstransitie te bekostigen

CA Auto Bank • CA Auto Bank is de opvolger van FCA Bank.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

CA Auto Bank, een internationale bankgroep met activiteiten in 17 Europese landen en Marokko en opvolger van FCA Bank is gelanceerd in samenwerking met Stellantis. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Concreet neemt Crédit Agricole een aandeel van vijftig procent in de FCA Bank.

De bank heeft als doel om een onafhankelijke en multibrand pan-Europese leider te worden in de financiering en leasing van voertuigen en de bredere mobiliteitssector, zo schrijft het bedrijf.

CA Autobank is in handen van de Franse bankgroep Crédit Agricole Consumer Finance, dat zelf onderdeel is van Crédit Agricole S.A, en een idee van de bankgroep en Stellantis. Crédit Agricole Consumer Finance is de enige aandeelhouder.

De oprichting van de nieuwe bank is een van de pijlers in de strategie van CA Consumer Finance: de groep wil een Europese leider zijn op het gebied van groene mobiliteit, via een volledig gamma van oplossingen die door haar dochterondernemingen worden aangeboden om aan alle behoeften van klanten te voldoen, aldus het persbericht.

Actief in verschillende mobiliteitssectoren

In zijn nieuwe vorm heeft de bank een aanbod van financiële, verzekerings- en huuropties via partnerships met meer dan 30 automerken. Daarnaast is het bedrijf ook actief op het gebied van tweewielers, campers en caravans en lichte- en zware bedrijfswagens. De bank plant om in de toekomst uit te breiden naar alle mobiliteitssectoren, waaronder de zeevaart en landbouw.

“We zijn trots op de oprichting van CA Auto Bank en de integratie van 100 procent van de activiteiten binnen de Crédit Agricole Consumer Finance Group. De mobiliteitssector maakt ingrijpende veranderingen door op het gebied van energietransitie en verbruik. In deze context zijn de vaardigheden, ervaring en professionaliteit van de teams van CA Auto Bank een belangrijke troef, in combinatie met de ondernemerscultuur en de kracht van Crédit Agricole,” aldus Stéphane Priami, voorzitter van CA Auto Bank en ceo van CA Consumer Finance.