‘Ford sluit productie kleine EV niet uit’

Ford • Ford kijkt naar Volkswagen voor een mogelijk toekomstige klein elektrische auto.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Shutterstock)

Ford sluit vervanging voor de Fiesta toch niet uit. Deze vervanger zou dan gebaseerd zijn op Volkswagen’s aankomende kleine EV. Dit zegt Ford Europe-baas Martin Sander in een interview met Automotive News Europe.

Ford eindigde de productie van de Fiesta op 7 juli. De fabriek in Keulen, waar de Fiesta’s werden gemaakt, wordt in de toekomst gebruikt voor de nieuwe Explorer.

Sander meldde dat Ford ‘een zeer constructieve en positieve samenwerking met Volkswagen heeft’, waarbij het gebruik maakt van het MEB-platform. “We onderzoeken de mogelijkheden om de samenwerking uit te breiden. Er is nog niets beslist, maar ik wil niets uitsluiten.”

Ford stopte met het produceren van A- en B-segmentbrandstofauto’s nadat de kosten en striktere emissiestandaarden de winstgevendheid drukten.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘Ford sluit productie kleine EV niet uit’ | Automotive Online

‘Ford sluit productie kleine EV niet uit’

Ford • Ford kijkt naar Volkswagen voor een mogelijk toekomstige klein elektrische auto.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Shutterstock)

Ford sluit vervanging voor de Fiesta toch niet uit. Deze vervanger zou dan gebaseerd zijn op Volkswagen’s aankomende kleine EV. Dit zegt Ford Europe-baas Martin Sander in een interview met Automotive News Europe.

Ford eindigde de productie van de Fiesta op 7 juli. De fabriek in Keulen, waar de Fiesta’s werden gemaakt, wordt in de toekomst gebruikt voor de nieuwe Explorer.

Sander meldde dat Ford ‘een zeer constructieve en positieve samenwerking met Volkswagen heeft’, waarbij het gebruik maakt van het MEB-platform. “We onderzoeken de mogelijkheden om de samenwerking uit te breiden. Er is nog niets beslist, maar ik wil niets uitsluiten.”

Ford stopte met het produceren van A- en B-segmentbrandstofauto’s nadat de kosten en striktere emissiestandaarden de winstgevendheid drukten.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.