Laatste Ford Fiesta rolt van de band

Ford • De kleine Ford werd sinds 1976 gebouwd.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Vorige week stopte in Keulen de productie van de Ford Fiesta, meldt persbureau dpa. Sinds 1976 werden zo’n 20 miljoen exemplaren van de kleine Ford gebouwd, in diverse generaties. Het model werd de laatste jaren enkel nog gebouwd in Keulen, maar in het verleden ook in Saarlouis en in fabrieken in het VK, Spanje, België en Mexico.

De laatste drie geproduceerde Fiesta’s blijven in bezit van de fabriek. Het einde van de Fiesta markeert de overgang naar elektrisch rijden. In 2030 wil Ford alleen nog maar elektrische personenauto’s maken. In 2024 introduceert het merk drie nieuwe elektrische personenauto’s, kondigde de importeur vorig jaar aan.

De fabriek in Keulen wordt nu voorbereid op de bouw van de nieuwe generatie EV’s.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Laatste Ford Fiesta rolt van de band | Automotive Online

Laatste Ford Fiesta rolt van de band

Ford • De kleine Ford werd sinds 1976 gebouwd.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Vorige week stopte in Keulen de productie van de Ford Fiesta, meldt persbureau dpa. Sinds 1976 werden zo’n 20 miljoen exemplaren van de kleine Ford gebouwd, in diverse generaties. Het model werd de laatste jaren enkel nog gebouwd in Keulen, maar in het verleden ook in Saarlouis en in fabrieken in het VK, Spanje, België en Mexico.

De laatste drie geproduceerde Fiesta’s blijven in bezit van de fabriek. Het einde van de Fiesta markeert de overgang naar elektrisch rijden. In 2030 wil Ford alleen nog maar elektrische personenauto’s maken. In 2024 introduceert het merk drie nieuwe elektrische personenauto’s, kondigde de importeur vorig jaar aan.

De fabriek in Keulen wordt nu voorbereid op de bouw van de nieuwe generatie EV’s.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.