‘Ford blijft bij plannen en haalt Focus uit productie ondanks lagere vraag naar EV’s’

Ford • De productie van de Focus, die in Europa in 1998 op de markt kwam, eindigt in 2025 als Ford de activiteiten in de fabriek in Saarlouis afbouwt.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Ford)

Ford zal de productie van de Focus in zijn fabriek in het Duitse Saarlouis niet verlengen na de geplande einddatum van 2025. Ook niet als de Europese Unie besluit haar zero-emissieplan te versoepelen. Dit meldt Automotive News Europe.

Ford is bezig met het afbouwen van de activiteiten in Saarlouis en concentreert zich op zijn fabrieken in Keulen en Valencia. Na het einde van de productie van de Focus in november 2025 blijven slechts duizend van de 4.500 werknemers van de fabriek in dienst, in ieder geval tot 2032.

Eventuele versoepelingen van de Europese plannen om de verkoop van brandstofauto’s na 2035 te verbieden zullen Ford er niet van overtuigen om door te gaan met de productie van auto’s in Saarlouis, zei Kieran Cahill, van Ford Europe. “We hebben onze plannen gemaakt en verlengen staat niet op de agenda.”

Elektrificatie-plannen

Ford heeft tegelijkertijd zijn eigen plan om in Europa alleen volledig elektrische personenauto’s te verkopen, uitgesteld van 2030 naar 2035. Andere autofabrikanten herzien ook hun doelstellingen nu de verkoop van elektrische voertuigen vertraagt. “We hebben gezien dat de transformatie naar elektrische voertuigen langer duurt dan we hadden verwacht”, zei Anna Strigel van Ford’s Model E EV-unit, bij de productiestart van de nieuwe elektrische Explorer in Keulen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

‘Ford blijft bij plannen en haalt Focus uit productie ondanks lagere vraag naar EV’s’ | Automotive Online

‘Ford blijft bij plannen en haalt Focus uit productie ondanks lagere vraag naar EV’s’

Ford • De productie van de Focus, die in Europa in 1998 op de markt kwam, eindigt in 2025 als Ford de activiteiten in de fabriek in Saarlouis afbouwt.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Ford)

Ford zal de productie van de Focus in zijn fabriek in het Duitse Saarlouis niet verlengen na de geplande einddatum van 2025. Ook niet als de Europese Unie besluit haar zero-emissieplan te versoepelen. Dit meldt Automotive News Europe.

Ford is bezig met het afbouwen van de activiteiten in Saarlouis en concentreert zich op zijn fabrieken in Keulen en Valencia. Na het einde van de productie van de Focus in november 2025 blijven slechts duizend van de 4.500 werknemers van de fabriek in dienst, in ieder geval tot 2032.

Eventuele versoepelingen van de Europese plannen om de verkoop van brandstofauto’s na 2035 te verbieden zullen Ford er niet van overtuigen om door te gaan met de productie van auto’s in Saarlouis, zei Kieran Cahill, van Ford Europe. “We hebben onze plannen gemaakt en verlengen staat niet op de agenda.”

Elektrificatie-plannen

Ford heeft tegelijkertijd zijn eigen plan om in Europa alleen volledig elektrische personenauto’s te verkopen, uitgesteld van 2030 naar 2035. Andere autofabrikanten herzien ook hun doelstellingen nu de verkoop van elektrische voertuigen vertraagt. “We hebben gezien dat de transformatie naar elektrische voertuigen langer duurt dan we hadden verwacht”, zei Anna Strigel van Ford’s Model E EV-unit, bij de productiestart van de nieuwe elektrische Explorer in Keulen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.