Athlon Nederland fuseert met Belux, Marchel Koops nieuwe managing director

Athlon • Met de fusering zijn er wat positieveranderingen binnen het bedrijf.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Athlon)

Per 1 juli worden de activiteiten van Athlon Nederland en Athlon Belux samengevoegd. Marchel Koops zal de rol van managing director van het Benelux cluster op zich nemen. Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

Koops kreeg in januari nog de managing director rol van Athlon Nederland. Met de reorganisatie krijgt hij een sleutelrol. “De clusteropstelling stelt ons in staat om nog nauwer samen te werken. Het combineren van expertise uit de drie markten zal ons helpen om mobiliteit flexibeler en duurzamer te maken voor al onze klanten”, aldus Marchel Koops, managing director Athlon Benelux.

Koops werkt al meer dan 15 jaar bij Athlon en bekleedde diverse functies, zowel bij Athlon Nederland als bij Athlon International. In 2019 trad hij toe tot het executive committee als chief commercial officer (cc0). Hij zal zijn nieuwe functie combineren met zijn oude.

Daarnaast wordt Niels van den Hoogen de cco van het Benelux-cluster en zal rechtstreeks rapporteren aan Marchel Koops. Verder neemt Emiel van Onzenoort, coo van de Athlon Group, naast zijn huidige rol ook de rol van coo voor het Benelux-cluster op zich.

Organisatiestructuur

Christian Schüler, ceo Athlon over de benoeming: “Het clusteren van de activiteiten van Athlon Belux en Athlon Nederland maakt deel uit van onze continue drive om onze organisatiestructuur te optimaliseren. Marchel Koops zal zijn brede ervaring en klantgerichte mindset inbrengen om de nieuwe opzet vorm te geven.”

Met de benoemingen streeft Athlon ernaar zijn positie in de mobiliteitsmarkt te versterken.

Athlon, onderdeel van Mercedes-Benz Mobility, staat op plek 4 in de Leasemaatschappij Top 60.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Athlon Nederland fuseert met Belux, Marchel Koops nieuwe managing director | Automotive Online

Athlon Nederland fuseert met Belux, Marchel Koops nieuwe managing director

Athlon • Met de fusering zijn er wat positieveranderingen binnen het bedrijf.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Athlon)

Per 1 juli worden de activiteiten van Athlon Nederland en Athlon Belux samengevoegd. Marchel Koops zal de rol van managing director van het Benelux cluster op zich nemen. Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

Koops kreeg in januari nog de managing director rol van Athlon Nederland. Met de reorganisatie krijgt hij een sleutelrol. “De clusteropstelling stelt ons in staat om nog nauwer samen te werken. Het combineren van expertise uit de drie markten zal ons helpen om mobiliteit flexibeler en duurzamer te maken voor al onze klanten”, aldus Marchel Koops, managing director Athlon Benelux.

Koops werkt al meer dan 15 jaar bij Athlon en bekleedde diverse functies, zowel bij Athlon Nederland als bij Athlon International. In 2019 trad hij toe tot het executive committee als chief commercial officer (cc0). Hij zal zijn nieuwe functie combineren met zijn oude.

Daarnaast wordt Niels van den Hoogen de cco van het Benelux-cluster en zal rechtstreeks rapporteren aan Marchel Koops. Verder neemt Emiel van Onzenoort, coo van de Athlon Group, naast zijn huidige rol ook de rol van coo voor het Benelux-cluster op zich.

Organisatiestructuur

Christian Schüler, ceo Athlon over de benoeming: “Het clusteren van de activiteiten van Athlon Belux en Athlon Nederland maakt deel uit van onze continue drive om onze organisatiestructuur te optimaliseren. Marchel Koops zal zijn brede ervaring en klantgerichte mindset inbrengen om de nieuwe opzet vorm te geven.”

Met de benoemingen streeft Athlon ernaar zijn positie in de mobiliteitsmarkt te versterken.

Athlon, onderdeel van Mercedes-Benz Mobility, staat op plek 4 in de Leasemaatschappij Top 60.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.