Leasemaatschappij Top 60: 7,4 procent groei, Leaseplan ruim op één

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Leaseplan is en blijft veruit de grootste leasemaatschappij van Nederland. Dat blijkt uit de nieuwe Leasemaatschappij Top 60 editie 2022-2023, die gisteren is gepresenteerd op het Automotive Leasing event. De leasemaatschappijen hebben een goed jaar gehad, hun vloot groeide gemiddeld met 7,4 procent. 

De Leasemaatschappij Top 60 is hier te bestellen.

Dit jaar is in de lijst de leasemaatschappijen niet langer opgesplitst in operationele leasing en captive leasemaatschappijen. Daardoor versterkt VWPFS – dat voorheen zowel in de reguliere lijst als in de captive lijst was opgenomen – zijn tweede plek (met bijna 200 duizend contracten). BMW FS/Alphabet volgt op plek drie. 

Hoogste binnenkomer

In de lijst staan los van de captives vijf nieuwkomers, waarvan TB Lease de hoogste binnenkomer is op plek (35). Andere nieuwkomers zijn Haarhuis Autolease (37), Flex Autolease (48), Herwers Lease (50), Brabant Autolease (53). 

In de Top 60 is van iedere leasemaatschappij een overzicht opgenomen met daarin onder meer een overzicht van het management, vloot, financiële resultaten en leveranciers. Ook geven veel van de leasemaatschappijen een inkijkje in hun verwachtingen voor 2023. 

Daarnaast staan in de Top 60 verschillende analyses en achtergrondartikelen over de belangrijkste ontwikkelingen in de leasemarkt. 

De Leasemaatschappij Top 60 is hier te bestellen. Abonnees betalen 149 euro. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Leasemaatschappij Top 60: 7,4 procent groei, Leaseplan ruim op één | Automotive Online

Leasemaatschappij Top 60: 7,4 procent groei, Leaseplan ruim op één

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Leaseplan is en blijft veruit de grootste leasemaatschappij van Nederland. Dat blijkt uit de nieuwe Leasemaatschappij Top 60 editie 2022-2023, die gisteren is gepresenteerd op het Automotive Leasing event. De leasemaatschappijen hebben een goed jaar gehad, hun vloot groeide gemiddeld met 7,4 procent. 

De Leasemaatschappij Top 60 is hier te bestellen.

Dit jaar is in de lijst de leasemaatschappijen niet langer opgesplitst in operationele leasing en captive leasemaatschappijen. Daardoor versterkt VWPFS – dat voorheen zowel in de reguliere lijst als in de captive lijst was opgenomen – zijn tweede plek (met bijna 200 duizend contracten). BMW FS/Alphabet volgt op plek drie. 

Hoogste binnenkomer

In de lijst staan los van de captives vijf nieuwkomers, waarvan TB Lease de hoogste binnenkomer is op plek (35). Andere nieuwkomers zijn Haarhuis Autolease (37), Flex Autolease (48), Herwers Lease (50), Brabant Autolease (53). 

In de Top 60 is van iedere leasemaatschappij een overzicht opgenomen met daarin onder meer een overzicht van het management, vloot, financiële resultaten en leveranciers. Ook geven veel van de leasemaatschappijen een inkijkje in hun verwachtingen voor 2023. 

Daarnaast staan in de Top 60 verschillende analyses en achtergrondartikelen over de belangrijkste ontwikkelingen in de leasemarkt. 

De Leasemaatschappij Top 60 is hier te bestellen. Abonnees betalen 149 euro. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.