‘Kia EV6 populairst bij private leaserijder’

Athlon • Inmiddels bestelt 41 procent van de private leaserijders bij Athlon een elektrische auto.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Shutterstock)

Het aantal private leaserijders dat bij Athlon een elektrische auto bestelt nam toe van 11 procent in 2021 naar 41 procent in 2022. Het populairste model was de Kia EV6. De zakelijke rijder kiest liever voor de Polestar 2. Dit blijkt uit een data-analyse over 2022 van de leasemaatschappij, die onlangs stopte met de verkoop van ex-leaseauto’s aan particulieren.

“Zo’n verschil hebben we nog niet eerder gezien, maar het is wel te verklaren”, reageert commercieel directeur Niels van den Hoogen van Athlon Nederland. “Duurzame mobiliteit is een belangrijk thema. Steeds meer mensen willen een eigen bijdrage leveren aan de reductie van CO₂-uitstoot door over te stappen op een elektrische auto.”

Daarnaast speelt volgens Van den Hoogen de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) een rol, waardoor het maandelijkse leasebedrag lager uitkomt. Ook hebben consumenten nu meer keuze uit elektrische modellen.

Groei elektrische zakelijk leaseauto’s

Op de zakelijke leasemarkt is nu de helft van de bestelde auto’s elektrisch. Van den Hoogen: “De groei zit daar vooral bij onze corporates en groot-mkb. De kleinere bedrijven en zzp’ers blijven nog achter.”

Top 3 meest gekozen elektrische private leaseauto’s bij Athlon in 2022:

Kia EV6
Mercedes-Benz EQB
Volvo XC40 Recharge

Top 3 meest gekozen elektrische zakelijke leaseauto’s bij Athlon in 2022:

Polestar 2
Peugeot e-208
Volvo XC40 Recharge

Athlon, onderdeel van Mercedes-Benz Mobility, staat op plek 4 in de nieuwe Leasemaatschappij Top 60.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

‘Kia EV6 populairst bij private leaserijder’ | Automotive Online

‘Kia EV6 populairst bij private leaserijder’

Athlon • Inmiddels bestelt 41 procent van de private leaserijders bij Athlon een elektrische auto.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Shutterstock)

Het aantal private leaserijders dat bij Athlon een elektrische auto bestelt nam toe van 11 procent in 2021 naar 41 procent in 2022. Het populairste model was de Kia EV6. De zakelijke rijder kiest liever voor de Polestar 2. Dit blijkt uit een data-analyse over 2022 van de leasemaatschappij, die onlangs stopte met de verkoop van ex-leaseauto’s aan particulieren.

“Zo’n verschil hebben we nog niet eerder gezien, maar het is wel te verklaren”, reageert commercieel directeur Niels van den Hoogen van Athlon Nederland. “Duurzame mobiliteit is een belangrijk thema. Steeds meer mensen willen een eigen bijdrage leveren aan de reductie van CO₂-uitstoot door over te stappen op een elektrische auto.”

Daarnaast speelt volgens Van den Hoogen de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) een rol, waardoor het maandelijkse leasebedrag lager uitkomt. Ook hebben consumenten nu meer keuze uit elektrische modellen.

Groei elektrische zakelijk leaseauto’s

Op de zakelijke leasemarkt is nu de helft van de bestelde auto’s elektrisch. Van den Hoogen: “De groei zit daar vooral bij onze corporates en groot-mkb. De kleinere bedrijven en zzp’ers blijven nog achter.”

Top 3 meest gekozen elektrische private leaseauto’s bij Athlon in 2022:

Kia EV6
Mercedes-Benz EQB
Volvo XC40 Recharge

Top 3 meest gekozen elektrische zakelijke leaseauto’s bij Athlon in 2022:

Polestar 2
Peugeot e-208
Volvo XC40 Recharge

Athlon, onderdeel van Mercedes-Benz Mobility, staat op plek 4 in de nieuwe Leasemaatschappij Top 60.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.