‘Ex-Audi baas geeft rol fraude toe’

Dieselgate • Eerder deze maand stelde de rechter dat Stadler een celstraf van anderhalf jaar tot twee jaar kon krijgen.
Robert Smid Robert Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Oud Audi-baas Rupert Stadler heeft toegegeven nalatig te zijn geweest om te voorkomen dat er sjoemelsoftware werd toegepast in de dieselmodellen van de autofabrikant, wat leidde tot het dieselschandaal. Dit deed hij dinsdag in een verklaring in de Duitse rechtbank in München, meldt Reuters.

De reactie van Stadler werd al een poosje verwacht, nadat de rechter de celstraf en boete van 1,1 miljoen euro aankondigde.

Eerder in mei accepteerde hij een deal waardoor hij een lagere straf kon krijgen. Zijn advocaat, Ulrike Thole-Grolle, legde gisteren een verklaring af in zijn naam: “Ik begrijp van mijn kant dat er meer behoefte was aan zorg.”

De rechter vroeg daaropvolgend of dit de woorden waren van Stadler, waarop de advocaat dit bevestigde

Ook melde Stadler’s advocaat dat hij niet op de hoogte was dat auto’s gemanipuleerd waren en dat kopers de dupe ervan waren. Hij erkende wel dat het een mogelijkheid was en accepteerde dat, meldt Reuters.

‘Ex-Audi baas geeft rol fraude toe’ | Automotive Online

‘Ex-Audi baas geeft rol fraude toe’

Dieselgate • Eerder deze maand stelde de rechter dat Stadler een celstraf van anderhalf jaar tot twee jaar kon krijgen.
Robert Smid Robert Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Oud Audi-baas Rupert Stadler heeft toegegeven nalatig te zijn geweest om te voorkomen dat er sjoemelsoftware werd toegepast in de dieselmodellen van de autofabrikant, wat leidde tot het dieselschandaal. Dit deed hij dinsdag in een verklaring in de Duitse rechtbank in München, meldt Reuters.

De reactie van Stadler werd al een poosje verwacht, nadat de rechter de celstraf en boete van 1,1 miljoen euro aankondigde.

Eerder in mei accepteerde hij een deal waardoor hij een lagere straf kon krijgen. Zijn advocaat, Ulrike Thole-Grolle, legde gisteren een verklaring af in zijn naam: “Ik begrijp van mijn kant dat er meer behoefte was aan zorg.”

De rechter vroeg daaropvolgend of dit de woorden waren van Stadler, waarop de advocaat dit bevestigde

Ook melde Stadler’s advocaat dat hij niet op de hoogte was dat auto’s gemanipuleerd waren en dat kopers de dupe ervan waren. Hij erkende wel dat het een mogelijkheid was en accepteerde dat, meldt Reuters.