Audi gaat Brusselse fabriek reorganiseren

Audi • Op langere termijn wordt door Belgische media rekening gehouden met sluiting.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
(Foto: Audi)

Audi overweegt de productie van de Audi Q8 e-tron eerder dan in 2027 te stoppen vanwege een terugval in de vraag naar elektrische luxe-auto’s. Dit heeft (personele) gevolgen voor de fabriek in Brussel. Dat meldt de fabrikant.

De vraag naar de Q8 e-tron is volgens de fabrikant sterk gedaald. Daarnaast kampt de fabriek in Brussel met hoge productiekosten door de ligging in de stad en de lastige logistiek.

Volgens Belgische media staan in eerste instantie ongeveer 1.400 van de 3.000 arbeidsplaatsen op het spel. Op langere termijn wordt rekening gehouden met sluiting.

Audi benadrukt dat er nog geen besluit is genomen. Wel start er nu een informatie- en consultatieproces met de ondernemingsraad. In dit proces zal worden gesproken over mogelijke oplossingen voor de werknemers en de fabriek.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Audi gaat Brusselse fabriek reorganiseren | Automotive Online

Audi gaat Brusselse fabriek reorganiseren

Audi • Op langere termijn wordt door Belgische media rekening gehouden met sluiting.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
(Foto: Audi)

Audi overweegt de productie van de Audi Q8 e-tron eerder dan in 2027 te stoppen vanwege een terugval in de vraag naar elektrische luxe-auto’s. Dit heeft (personele) gevolgen voor de fabriek in Brussel. Dat meldt de fabrikant.

De vraag naar de Q8 e-tron is volgens de fabrikant sterk gedaald. Daarnaast kampt de fabriek in Brussel met hoge productiekosten door de ligging in de stad en de lastige logistiek.

Volgens Belgische media staan in eerste instantie ongeveer 1.400 van de 3.000 arbeidsplaatsen op het spel. Op langere termijn wordt rekening gehouden met sluiting.

Audi benadrukt dat er nog geen besluit is genomen. Wel start er nu een informatie- en consultatieproces met de ondernemingsraad. In dit proces zal worden gesproken over mogelijke oplossingen voor de werknemers en de fabriek.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.