Bosch verzelfstandigt mobiliteitstak

Bosch • De divisie Mobility Solutions wordt bovendien omgedoopt tot Bosch Mobility.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Omzet ‘mobility’ bij Bosch hoger maar marge onder druk
(Foto: Bosch) (Foto: Bosch)

Bosch gaat de divisie Mobility Solutions verzelfstandigen. Dit liet bestuursvoorzitter Stefan Hartung weten tijdens een persconferentie over de jaarcijfers. De divisie krijgt dan ook een nieuwe naam: Bosch Mobility.

Volgens het bedrijf reageert Bosch hiermee op de groeiende vraag naar software-oplossingen. “We willen een toonaangevende leverancier van technologie en de voorkeurspartner voor onze klanten in de mobiliteitsindustrie blijven. We leggen daarvoor nu de grondslag’’, vertelt Hartung.

Bosch Mobility is met 230 duizend medewerkers en meer dan 300 fabrieken de grootste van de vier bedrijfstakken van de Duitse onderneming. Het nieuwe bedrijf moet tot 2029 met rond de zes procent per jaar groeien en dan meer dan 80 miljard euro omzet halen.

Software-oplossingen

Een pijler voor die groei is de automotive softwaremarkt die volgens de schattingen van Bosch in de rest van dit decennium zal verdrievoudigen. Daarnaast wordt ook de electronica tak sterk uitgebreid. In dat kader heeft het bedrijf aangekondigd de Amerikaanse chipfabrikant TSi Semiconductors over te willen nemen. Bosch beoogt de komende jaren 1,4 miljard euro in dat bedrijf te investeren.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bosch verzelfstandigt mobiliteitstak | Automotive Online

Bosch verzelfstandigt mobiliteitstak

Bosch • De divisie Mobility Solutions wordt bovendien omgedoopt tot Bosch Mobility.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Omzet ‘mobility’ bij Bosch hoger maar marge onder druk
(Foto: Bosch) (Foto: Bosch)

Bosch gaat de divisie Mobility Solutions verzelfstandigen. Dit liet bestuursvoorzitter Stefan Hartung weten tijdens een persconferentie over de jaarcijfers. De divisie krijgt dan ook een nieuwe naam: Bosch Mobility.

Volgens het bedrijf reageert Bosch hiermee op de groeiende vraag naar software-oplossingen. “We willen een toonaangevende leverancier van technologie en de voorkeurspartner voor onze klanten in de mobiliteitsindustrie blijven. We leggen daarvoor nu de grondslag’’, vertelt Hartung.

Bosch Mobility is met 230 duizend medewerkers en meer dan 300 fabrieken de grootste van de vier bedrijfstakken van de Duitse onderneming. Het nieuwe bedrijf moet tot 2029 met rond de zes procent per jaar groeien en dan meer dan 80 miljard euro omzet halen.

Software-oplossingen

Een pijler voor die groei is de automotive softwaremarkt die volgens de schattingen van Bosch in de rest van dit decennium zal verdrievoudigen. Daarnaast wordt ook de electronica tak sterk uitgebreid. In dat kader heeft het bedrijf aangekondigd de Amerikaanse chipfabrikant TSi Semiconductors over te willen nemen. Bosch beoogt de komende jaren 1,4 miljard euro in dat bedrijf te investeren.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.