Bosch ziet in 2022 winst stijgen tot 3,7 miljard

Bosch • Bosch voorziet dat de wereldwijde economie dit jaar zal verzwakken.
Redactie Redactie
Omzet ‘mobility’ bij Bosch hoger maar marge onder druk
(Foto: Bosch) (Foto: Bosch)

Bosch haalde afgelopen jaar een omzet van 52,6 miljard uit de divisie Mobility Solutions, dat was 17 procent meer dan in 2021. Dat meldt Bosch. Mobility is daarmee nog altijd goed voor 60 procent van de groepsomzet van 88,4 miljard euro. De groepswinst (EBIT) kwam uit op 3,7 miljard euro, wat een marge opleverde van 4 procent.

“Het goede nieuws is dat onze verkopen sneller groeien dan de automotive productie”, aldus financieel directeur Markus Foschner in het persbericht. “Bosch kan echter niet tevreden zijn met zijn winstgevendheid, de marges stonden onder druk door hogere kosten in de hele leveringsketen en door vooruitlopende investeringen voor de transformatie van de mobiliteitsbusiness van de onderneming.”

Verzwakken

Bosch verwacht dat de wereldwijde economie dit jaar zal verzwakken en denkt dat de productie met minder dan twee procent zal groeien.

Bosch investeert onder meer de komende drie jaar nog eens drie miljard euro in de chipproductie. Daarnaast gaat er 950 miljoen euro naar een vestiging in China die mobiliteitsoplossingen en producten voor de elektrificatie en automatisering specifiek voor de lokale markt moet leveren.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bosch ziet in 2022 winst stijgen tot 3,7 miljard | Automotive Online

Bosch ziet in 2022 winst stijgen tot 3,7 miljard

Bosch • Bosch voorziet dat de wereldwijde economie dit jaar zal verzwakken.
Redactie Redactie
Omzet ‘mobility’ bij Bosch hoger maar marge onder druk
(Foto: Bosch) (Foto: Bosch)

Bosch haalde afgelopen jaar een omzet van 52,6 miljard uit de divisie Mobility Solutions, dat was 17 procent meer dan in 2021. Dat meldt Bosch. Mobility is daarmee nog altijd goed voor 60 procent van de groepsomzet van 88,4 miljard euro. De groepswinst (EBIT) kwam uit op 3,7 miljard euro, wat een marge opleverde van 4 procent.

“Het goede nieuws is dat onze verkopen sneller groeien dan de automotive productie”, aldus financieel directeur Markus Foschner in het persbericht. “Bosch kan echter niet tevreden zijn met zijn winstgevendheid, de marges stonden onder druk door hogere kosten in de hele leveringsketen en door vooruitlopende investeringen voor de transformatie van de mobiliteitsbusiness van de onderneming.”

Verzwakken

Bosch verwacht dat de wereldwijde economie dit jaar zal verzwakken en denkt dat de productie met minder dan twee procent zal groeien.

Bosch investeert onder meer de komende drie jaar nog eens drie miljard euro in de chipproductie. Daarnaast gaat er 950 miljoen euro naar een vestiging in China die mobiliteitsoplossingen en producten voor de elektrificatie en automatisering specifiek voor de lokale markt moet leveren.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.