Xpeng benoemt voormalig directeur Great Wall tot president

Xpeng • Wang Fengying is een van de weinige vrouwelijke topvrouwen in de Chinese auto-industrie.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Wang wordt verantwoordelijk voor de productplanning, het productportfoliobeheer en de verkoopactiviteiten van Xpeng (Foto: Xpeng)

De Chinese EV bouwer Xpeng heeft Wang Fengying, de voormalige vice-voorzitter van Great Wall Motor, aangesteld als president.

Wang wordt verantwoordelijk voor de productplanning, het productportfoliobeheer en de verkoopactiviteiten van Xpeng en rapporteert aan de voorzitter en ceo van het bedrijf, He Xiaopeng. Dat meldt het bedrijf in een verklaring.

Wang, 52, werkte eerder meer dan 30 jaar op het hoofdkantoor van Great Wall Motor in Baoding in de Chinese provincie Hebei. Ze is een van de weinige vrouwelijke leiders in de Chinese auto-industrie en stond als topvrouw in The World’s 100 Most Powerfull Woman in de Forbes lijst.

Xpeng benoemt voormalig directeur Great Wall tot president | Automotive Online

Xpeng benoemt voormalig directeur Great Wall tot president

Xpeng • Wang Fengying is een van de weinige vrouwelijke topvrouwen in de Chinese auto-industrie.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Wang wordt verantwoordelijk voor de productplanning, het productportfoliobeheer en de verkoopactiviteiten van Xpeng (Foto: Xpeng)

De Chinese EV bouwer Xpeng heeft Wang Fengying, de voormalige vice-voorzitter van Great Wall Motor, aangesteld als president.

Wang wordt verantwoordelijk voor de productplanning, het productportfoliobeheer en de verkoopactiviteiten van Xpeng en rapporteert aan de voorzitter en ceo van het bedrijf, He Xiaopeng. Dat meldt het bedrijf in een verklaring.

Wang, 52, werkte eerder meer dan 30 jaar op het hoofdkantoor van Great Wall Motor in Baoding in de Chinese provincie Hebei. Ze is een van de weinige vrouwelijke leiders in de Chinese auto-industrie en stond als topvrouw in The World’s 100 Most Powerfull Woman in de Forbes lijst.