‘Chery kijkt naar oude Nissan-fabriek in Barcelona’

Chéry • Chery denkt uiterlijk eind dit jaar een vestigingsplaats uit te kiezen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Chéry)

Het Chinese Chery wil snel een eigen autofabriek in Europa hebben draaien. Op dit moment kijkt Chery serieus naar de voormalige fabriek van Nissan bij Barcelona. Ook locaties in Duitsland en Frankrijk liggen nog op tafel, meldt de Franse autosite auto-info.fr.

Nissan heeft eind december 2021 haar autofabriek, een plaatwerkerij en nog een fabriek in industriegebied Zona Franca in Barcelona na 41 jaar gesloten. Sindsdien is er een aantal nieuwkomers in het complex aangekondigd, waaronder de Spaanse EV fabrikant QEV Technologies en de fabrikant van elektrische scooters Silence die sinds kort ook elektrische mini-voertuigen op de markt brengt.

Belangrijkste kandidaat

In datzelfde 2021 was de belangrijkste kandidaat om de autofabriek zelf over te nemen het Chinese Great Wall Motors. GWM onderhandelde ook geruime tijd met de gemeente en het bestuur van Zona Franca en legde een bod op tafel maar die plannen liepen uiteindelijk toch spaak. Nu is er een nieuwe, eveneens Chinese, kandidaat in de vorm van Chery. Het bedrijf kijkt met name naar de subsidies die beschikbaar zijn voor de herontwikkeling van het gebied en heeft ook wel oren naar eventuele samenwerking met QEV Technologies.

Het belangrijkste voordeel zou zijn dat de fabriek nog grotendeels in takt is, wat aansluit bij het plan om al in 2024 met de eigen autoproductie in Europa te beginnen.

‘Chery kijkt naar oude Nissan-fabriek in Barcelona’ | Automotive Online

‘Chery kijkt naar oude Nissan-fabriek in Barcelona’

Chéry • Chery denkt uiterlijk eind dit jaar een vestigingsplaats uit te kiezen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Chery).

Het Chinese Chery wil snel een eigen autofabriek in Europa hebben draaien. Op dit moment kijkt Chery serieus naar de voormalige fabriek van Nissan bij Barcelona. Ook locaties in Duitsland en Frankrijk liggen nog op tafel, meldt de Franse autosite auto-info.fr.

Nissan heeft eind december 2021 haar autofabriek, een plaatwerkerij en nog een fabriek in industriegebied Zona Franca in Barcelona na 41 jaar gesloten. Sindsdien is er een aantal nieuwkomers in het complex aangekondigd, waaronder de Spaanse EV fabrikant QEV Technologies en de fabrikant van elektrische scooters Silence die sinds kort ook elektrische mini-voertuigen op de markt brengt.

Belangrijkste kandidaat

In datzelfde 2021 was de belangrijkste kandidaat om de autofabriek zelf over te nemen het Chinese Great Wall Motors. GWM onderhandelde ook geruime tijd met de gemeente en het bestuur van Zona Franca en legde een bod op tafel maar die plannen liepen uiteindelijk toch spaak. Nu is er een nieuwe, eveneens Chinese, kandidaat in de vorm van Chery. Het bedrijf kijkt met name naar de subsidies die beschikbaar zijn voor de herontwikkeling van het gebied en heeft ook wel oren naar eventuele samenwerking met QEV Technologies.

Het belangrijkste voordeel zou zijn dat de fabriek nog grotendeels in takt is, wat aansluit bij het plan om al in 2024 met de eigen autoproductie in Europa te beginnen.