‘Great Wall Motors sluit Europees hoofdkantoor, 100 medewerkers worden ontslagen’

Great Wall Motors • GWM, dat in enkele Europese landen de merken Ora en Wey verkoopt, is nog niet actief in Nederland.
Redactie Redactie
(foto: GWM)

Great Wall Motors (GWM) gaat haar Europese hoofdkantoor in München eind augustus sluiten. Daarbij worden alle 100 medewerkers ontslagen. De distributeur voor het Chinese merk in Duitsland, Emil Frey, moet voortaan rechtstreeks zaken doen met China. Dit meldt het Duitse Manager Magazine. De ingreep is bevestigd door cco Steffen Cost van GWM.

Ook het hele managementteam komt volgens Manager Magazine op straat te staan. “De verkopen vallen tegen, intern zijn er structurele problemen. Topman Wei Jianjun grijpt nu keihard in,” zo schrijft het magazine.

GWM had in 2021 nog de ambitie om in Europa te groeien naar 300 duizend auto’s.

‘Er verandert niets’

De nieuwe maatregel heeft volgens Steffen Cost echter ‘geen gevolgen’ voor de verkoop van GWM op de Europese markten. “Er is geen sprake van dat we ons terugtrekken uit Europa, voor onze handelaren en klanten verandert er niets.’’

Dat geldt zowel voor die klanten in Duitsland als in Groot-Brittannië, Ierland, Zweden, Bulgarije en de Baltische staten waar het Chinese autobedrijf actief is. Voorlopig ziet GWM echter af van het betreden van nieuwe markten in Europa.

De slagingskansen van de GWM-merken Ora en Way werden eerder in de AM Powerranking ingeschat als ‘klein tot redelijk’. Het hele overzicht vind je hier.

 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘Great Wall Motors sluit Europees hoofdkantoor, 100 medewerkers worden ontslagen’ | Automotive Online

‘Great Wall Motors sluit Europees hoofdkantoor, 100 medewerkers worden ontslagen’

Great Wall Motors • GWM, dat in enkele Europese landen de merken Ora en Wey verkoopt, is nog niet actief in Nederland.
Redactie Redactie
(foto: GWM)

Great Wall Motors (GWM) gaat haar Europese hoofdkantoor in München eind augustus sluiten. Daarbij worden alle 100 medewerkers ontslagen. De distributeur voor het Chinese merk in Duitsland, Emil Frey, moet voortaan rechtstreeks zaken doen met China. Dit meldt het Duitse Manager Magazine. De ingreep is bevestigd door cco Steffen Cost van GWM.

Ook het hele managementteam komt volgens Manager Magazine op straat te staan. “De verkopen vallen tegen, intern zijn er structurele problemen. Topman Wei Jianjun grijpt nu keihard in,” zo schrijft het magazine.

GWM had in 2021 nog de ambitie om in Europa te groeien naar 300 duizend auto’s.

‘Er verandert niets’

De nieuwe maatregel heeft volgens Steffen Cost echter ‘geen gevolgen’ voor de verkoop van GWM op de Europese markten. “Er is geen sprake van dat we ons terugtrekken uit Europa, voor onze handelaren en klanten verandert er niets.’’

Dat geldt zowel voor die klanten in Duitsland als in Groot-Brittannië, Ierland, Zweden, Bulgarije en de Baltische staten waar het Chinese autobedrijf actief is. Voorlopig ziet GWM echter af van het betreden van nieuwe markten in Europa.

De slagingskansen van de GWM-merken Ora en Way werden eerder in de AM Powerranking ingeschat als ‘klein tot redelijk’. Het hele overzicht vind je hier.

 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.