Schaeffler presenteert elektromotoren voor hybrides en EV’s

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Schaeffler presenteert verschillende modellen, voor hybrides en EV's (foto: Schaeffler)

Schaeffler gaat elektromotoren bouwen voor elektrische auto’s. Dit meldt het Duitse technologieconcern tijdens de IAA in Frankfurt. Er komt een modulair systeem, met motoren voor diverse toepassingen, zoals hybride transmissies en elektrische as-aandrijvingen. Het spanningsbereik is van 48 tot 800 Volt en vermogen van 15 tot meer dan 300 kW zijn mogelijk, meldt Schaeffler. De productie begint in 2021. De fabrikant meldt nog niet in welke auto’s de elektromotoren zullen worden toegepast.

De Duitse fabrikant heeft de productie van elektromotoren al jaren op de verlanglijst staan. Volgens Schaeffler kon pas na overname van Elmotec Statomat, eind 2018, de laatste stap worden gezet om de productie op te starten.

Schaeffler wordt momenteel gereorganiseerd wegens teruglopende winsten. Dit voorjaar werd bekend dat er 900 banen worden geschrapt, bovenop de 550 die eerder al waren aangekondigd

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Schaeffler presenteert elektromotoren voor hybrides en EV’s | Automotive Online

Schaeffler presenteert elektromotoren voor hybrides en EV’s

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Schaeffler presenteert verschillende modellen, voor hybrides en EV's (foto: Schaeffler)

Schaeffler gaat elektromotoren bouwen voor elektrische auto’s. Dit meldt het Duitse technologieconcern tijdens de IAA in Frankfurt. Er komt een modulair systeem, met motoren voor diverse toepassingen, zoals hybride transmissies en elektrische as-aandrijvingen. Het spanningsbereik is van 48 tot 800 Volt en vermogen van 15 tot meer dan 300 kW zijn mogelijk, meldt Schaeffler. De productie begint in 2021. De fabrikant meldt nog niet in welke auto’s de elektromotoren zullen worden toegepast.

De Duitse fabrikant heeft de productie van elektromotoren al jaren op de verlanglijst staan. Volgens Schaeffler kon pas na overname van Elmotec Statomat, eind 2018, de laatste stap worden gezet om de productie op te starten.

Schaeffler wordt momenteel gereorganiseerd wegens teruglopende winsten. Dit voorjaar werd bekend dat er 900 banen worden geschrapt, bovenop de 550 die eerder al waren aangekondigd

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.