Schaeffler voorzichtig voor 2023 door hogere kosten

Onderdelen • De toeleverancier verwacht een omzetgroei van vijf procent tot acht procent.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
De leverancier is voorzichtig over de vooruitzichten (Foto: Schaeffler)

Het Duitse Schaeffler zegt dat het voorzichtig is voor 2023 na het missen van schattingen van de winstmarges voor 2022. Dit komt door de duurdere materialen en energie, en de verstoorde wereldwijde toeleveringsketens. Dat meldt Schaeffler in een persbericht.

Tekorten aan halfgeleiders hebben wereldwijd autofabrikanten gedwongen de productieplannen voor miljoenen auto’s in de afgelopen twee jaar te schrappen, wat bijdroeg aan de inflatie van de grondstoffenprijzen, een krappe energiemarkt en stijgende rentetarieven, die de vraag van de consument hebben geschaad.

De OEM- en aftermarketleverancier verwacht een omzetgroei van 5 procent tot 8 procent en een EBIT-marge van tussen de 5,5 procent en 7,5 procent in het huidige fiscale jaar, aldus het bedrijf in een verklaring.

De leverancier is voorzichtig over de vooruitzichten, aangezien hogere loonstijgingen en energiekosten alle divisies in 2023 treffen. Het bedrijf kondigde eind vorig jaar aan 1.300 banen te schrappen, waarvan 300 in Duitsland.

Schaeffler voorzichtig voor 2023 door hogere kosten | Automotive Online

Schaeffler voorzichtig voor 2023 door hogere kosten

Onderdelen • De toeleverancier verwacht een omzetgroei van vijf procent tot acht procent.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
De leverancier is voorzichtig over de vooruitzichten (Foto: Schaeffler)

Het Duitse Schaeffler zegt dat het voorzichtig is voor 2023 na het missen van schattingen van de winstmarges voor 2022. Dit komt door de duurdere materialen en energie, en de verstoorde wereldwijde toeleveringsketens. Dat meldt Schaeffler in een persbericht.

Tekorten aan halfgeleiders hebben wereldwijd autofabrikanten gedwongen de productieplannen voor miljoenen auto’s in de afgelopen twee jaar te schrappen, wat bijdroeg aan de inflatie van de grondstoffenprijzen, een krappe energiemarkt en stijgende rentetarieven, die de vraag van de consument hebben geschaad.

De OEM- en aftermarketleverancier verwacht een omzetgroei van 5 procent tot 8 procent en een EBIT-marge van tussen de 5,5 procent en 7,5 procent in het huidige fiscale jaar, aldus het bedrijf in een verklaring.

De leverancier is voorzichtig over de vooruitzichten, aangezien hogere loonstijgingen en energiekosten alle divisies in 2023 treffen. Het bedrijf kondigde eind vorig jaar aan 1.300 banen te schrappen, waarvan 300 in Duitsland.