Schaeffler voert omzet in aftermarket met een kwart op

Schaeffler • Een verbetering op vorig jaar.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Schaeffler Group
Foto: Schaeffler

Schaeffler Group heeft in het eerste kwartaal een omzet gerealiseerd van 4,15 miljard euro. Dat is 10,4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De beste prestatie werd neergezet door Automotive Aftermarket dat, vooral dankzij goede resultaten in Europa, de omzet met 25,7 procent wist op te voeren naar 582 miljoen euro.

Met een brutowinst van 336 miljoen, 30 procent meer dan een jaar eerder, kon Schaeffler de winstmarge verhogen van 6,9 naar 8,1 procent. Aftermarket kon dankzij hogere prijzen een marge van 17,7 procent realiseren. Dat alles staat in het persbericht over de kwartaalcijfers.

CEO van Schaeffler Group, Klaus Rosenfeld:Schaeffler groeide met meer dan 10 procent in de eerste drie maanden van dit jaar, een ontwikkeling die in de eerste en voornaamste plaats werd aangedreven door Automotive Aftermarket en de Industriële divisie. De verbetering van de bruto winstmarge naar 8,1 procent, waar Automotive Technologies en Automotive Aftermarket vooral aan bijdroegen, was bemoedigend en verdient ook speciale vermelding.” 

Sterke groeiers

De grootste divisie is Automotive Technologies met een omzet van 2,44 miljard vergeleken met 2,29 miljard in Q1 van 2022. De verkopen van deze divisie namen in een iets sterker tempo toe dan de wereldwijde autoproductie. De sterkste groeiers hier waren Chassis Systemen en de E-mobility business. Bij Automotive Technologies bleef de marge beperkt tot 4,3 procent vergeleken met 3,5 procent een jaar eerder. De Duitse groep heeft verder nog een industriële divisie die 1,13 miljard aan omzet bijdroeg. 

Schaeffler voert omzet in aftermarket met een kwart op | Automotive Online

Schaeffler voert omzet in aftermarket met een kwart op

Schaeffler • Een verbetering op vorig jaar.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Schaeffler Group
Foto: Schaeffler

Schaeffler Group heeft in het eerste kwartaal een omzet gerealiseerd van 4,15 miljard euro. Dat is 10,4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De beste prestatie werd neergezet door Automotive Aftermarket dat, vooral dankzij goede resultaten in Europa, de omzet met 25,7 procent wist op te voeren naar 582 miljoen euro.

Met een brutowinst van 336 miljoen, 30 procent meer dan een jaar eerder, kon Schaeffler de winstmarge verhogen van 6,9 naar 8,1 procent. Aftermarket kon dankzij hogere prijzen een marge van 17,7 procent realiseren. Dat alles staat in het persbericht over de kwartaalcijfers.

CEO van Schaeffler Group, Klaus Rosenfeld:Schaeffler groeide met meer dan 10 procent in de eerste drie maanden van dit jaar, een ontwikkeling die in de eerste en voornaamste plaats werd aangedreven door Automotive Aftermarket en de Industriële divisie. De verbetering van de bruto winstmarge naar 8,1 procent, waar Automotive Technologies en Automotive Aftermarket vooral aan bijdroegen, was bemoedigend en verdient ook speciale vermelding.” 

Sterke groeiers

De grootste divisie is Automotive Technologies met een omzet van 2,44 miljard vergeleken met 2,29 miljard in Q1 van 2022. De verkopen van deze divisie namen in een iets sterker tempo toe dan de wereldwijde autoproductie. De sterkste groeiers hier waren Chassis Systemen en de E-mobility business. Bij Automotive Technologies bleef de marge beperkt tot 4,3 procent vergeleken met 3,5 procent een jaar eerder. De Duitse groep heeft verder nog een industriële divisie die 1,13 miljard aan omzet bijdroeg.