Vitesco (ex-Continental) accepteert verhoogd bod van Schaeffler

Vitesco • De twee bedrijven werken aan aandrijvingen voor EV’s.
Redactie Redactie
(Foto: Vitesco)

De Duitse toeleverancier aan de auto-industrie Vitesco gaat akkoord met een overname door branchegenoot Schaeffler. Dat bedrijf deed al eerder een bod op de uitstaande aandelen. Nu werd dat verhoogd van 91 naar 94 euro en dat is geaccepteerd, meldt Vitesco.

Door de fusie ontstaat een bedrijf met wereldwijd ruim 120 duizend werknemers en een omzet van 25 miljard euro. Het samengaan moet op den duur 600 miljoen euro per jaar aan besparingen opleveren. Vitesco onderstreept in een verklaring dat de beoogde synergie vooral bereikt moet worden door groei en waardecreatie en niet door het sluiten van fabrieken en verlies van banen.

Vitesco, tot september 2021 de aandrijvingsdivisie van Continental, is nu al voor 49,9 procent in handen van de schatrijke Duitse autofamilie Schaeffler, die ook eigenaar is van het gelijknamige bedrijf. Zij bezitten ook 46 procent van de aandelen van Continental. Zowel Vitesco als Schaeffler zetten zwaar in op elektrische aandrijvingen en andere onderdelen voor EV’s. Het hoofdkwartier van de gezamenlijke onderneming komt in de huidige vestiging van Schaeffler in Herzogenrath. Schaeffler hoopt de deal in februari 2024 af te ronden.