Velgenhersteller Tier One Wheels opent vestiging in Wormerveer

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De productiehal. (Foto: Tier One Wheels)

Velgenhersteller Tier One Wheels heeft op 1 mei zijn vestiging in Wormerveer geopend. Dat meldt het bedrijf. Tier One Wheels herstelt volledig geautomatiseerd velgen en levert ze binnen vier dagen weer terug aan de opdrachtgever.

Het bedrijf is opgezet door Peter Groot en Vincent Broek, die al een velgenherstelbedrijf heeft. Zij stellen dat de Tier One Wheels’ velgherstelinstallatie uniek is in Nederland. “Dankzij het automatische systeem, dat als een productielijn opereert, is het mogelijk om dagelijks ruim honderd velgen te kunnen verwerken. De grote capaciteit garandeert hoge doorloopsnelheid en geen wachttijden”, stelt Groot.

Doordat alles geautomatiseerd is, verlopen alle processen even nauwkeurig, meldt Groot. “Bovendien wordt er na de volledige ontlakking van de velg gebruik gemaakt van een drielaags laksysteem om de originele af-fabriek finish weer te garanderen. Het gehele proces is duurzaam en het is ook veel minder belastend voor het milieu.”

Volgens Broek zijn door de materiaalkeuze en de installatie de velgen na herstel zo goed als fabrieksnieuw. “In principe kunnen wij alles aan een velg herstellen. Zo gaan velgen écht een autoleven lang mee.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Velgenhersteller Tier One Wheels opent vestiging in Wormerveer | Automotive Online

Velgenhersteller Tier One Wheels opent vestiging in Wormerveer

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De productiehal. (Foto: Tier One Wheels)

Velgenhersteller Tier One Wheels heeft op 1 mei zijn vestiging in Wormerveer geopend. Dat meldt het bedrijf. Tier One Wheels herstelt volledig geautomatiseerd velgen en levert ze binnen vier dagen weer terug aan de opdrachtgever.

Het bedrijf is opgezet door Peter Groot en Vincent Broek, die al een velgenherstelbedrijf heeft. Zij stellen dat de Tier One Wheels’ velgherstelinstallatie uniek is in Nederland. “Dankzij het automatische systeem, dat als een productielijn opereert, is het mogelijk om dagelijks ruim honderd velgen te kunnen verwerken. De grote capaciteit garandeert hoge doorloopsnelheid en geen wachttijden”, stelt Groot.

Doordat alles geautomatiseerd is, verlopen alle processen even nauwkeurig, meldt Groot. “Bovendien wordt er na de volledige ontlakking van de velg gebruik gemaakt van een drielaags laksysteem om de originele af-fabriek finish weer te garanderen. Het gehele proces is duurzaam en het is ook veel minder belastend voor het milieu.”

Volgens Broek zijn door de materiaalkeuze en de installatie de velgen na herstel zo goed als fabrieksnieuw. “In principe kunnen wij alles aan een velg herstellen. Zo gaan velgen écht een autoleven lang mee.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.