‘Turks bedrijf neemt velgenfabrikant BBS over’

Overname • BBS werd in september voor de vierde keer in zestien jaar insolvent verklaard.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De productiefaciliteiten van de Duitse velgenfabrikant BBS wordt overgenomen door ISH Management Services, een dochteronderneming van het Turkse conglomeraat Iş Global Teknik Inşaat. Dat meldt KSC Import, een groothandelaar in accessoires (waaronder BBS-accessoires). Dit familiebedrijf uit Istanboel, dat actief is in tal van sectoren zoals landbouw en logistiek, is van plan op grote schaal te investeren in het Duitse bedrijf, zo schrijven Duitse vakmedia naar aanleiding van berichten van curator Grub Brugger.

Met de overname lonkt weer perspectief voor de 270 werknemers van BBS, de velgenfabrikant die in september bij de rechtbank van Rottweil (Duitsland) een faillissement heeft aangevraagd. Het bedrijf kwam in de financiële problemen door de sterk gestegen energiekosten.

BBS werd in 1970 opgericht en heeft twee fabrieken voor lichtmetalen wielen in Schiltach en Herbolzheim. De omzet vorig jaar bedroeg zo’n 50 miljoen euro. Ook in 20072011 en 2020 werd het bedrijf insolvent verklaard.