LKQ verkoopt Poolse onderdelenleverancier Elit Polska

Overname • LKQ verkoopt het bedrijf aan Meko, een Zweedse distributeur van auto-onderdelen.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

LKQ Corporation verkoopt de Poolse onderdelendistributeur Elit Polska aan het Zweedse Meko AB. De transactie wordt naar verwachting in de tweede helft van 2024 afgerond. Dit maakt LKQ bekend.

Justin Jude, uitvoerend vice president en coo van LKQ: “De stroomlijning van onze activa is een kernstrategie voor ons bedrijf. Als onderdeel van dit proces hebben we de beslissing genomen om Elit Polska af te stoten. We geloven dat het bedrijf complementair is aan Meko en onder hun leiding goed zal presteren.”

Meko is een distributeur van auto-onderdelen in Noord-Europa en is actief in acht landen. Met de overname wordt Meko naar eigen zeggen de op twee na grootste onderdelenleverancier in Polen.

Op 31 december 2023 bezat LKQ Corporation 26,6 procent van Meko, en is daarmee de grootste aandeelhouder. Elit Polska heeft bijna 500 medewerkers. In 2023 bedroeg de omzet ongeveer 107 miljoen dollar.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.