LKQ Fource versterkt Moobi met EV-diensten

Moobi • Er komen laadoplossingen, diensten voor het onderstel en zelfs een kleine EV.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: LKQ Fource

LKQ Fource breidt zijn Moobi-diensten uit met onder andere diverse nieuwe EV-oplossingen. Moobi omvat diensten voor de werkplaats, specifiek gericht op elektrische en hybride voertuigen.

Het nieuwe aanbod omvat onder meer Grip Expert. Dat is de nieuwe naam voor Autobandenpartner, maar nu uitgebreid met remmen en andere diensten voor het onderstel. Daarnaast is er 50Five, dat zijn laadoplossingen voor EV’s. LKQ Fource komt ook met de Silence S04, een kleine elektrische auto waar de Moobi-bedrijven dealer van kunnen worden. “We hebben nu 7 dealers van Vakgarage en Autofirst”, vertelt Dennis van Eijkelenborg, de nieuwe conceptmanager van Moobi.

Moobi krijgt ook een steeds ruimere landelijke dekking, meldt LKQ Fource. Sinds de lancering van het concept in 2021, zijn 167 Vakgarages partner geworden onder de noemer Vakgarage E-Mobility. Dit brengt de teller nu op 200 partners. LKQ Fource meldt dat ook Lease Service Partner (LSP) in 2024 collectief gaat deelnemen aan Moobi.

“Het is onze ambitie om ervoor te zorgen dat autobedrijven meegaan in de transitie van de mobiliteitsindustrie”, stelt Van Eijkelenborg. “Daarom leggen we ook meer focus op opleidingen. We bieden, vanuit de AMA en Koskamp Academy, uitstekende trainingen aan waarmee we monteurs klaarstomen om aan de slag te gaan in de werkplaatsen van de toekomst.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.