Vredestein Quatrac weer in top 5 bij Auto Bild-test

Vredestein • De Quatrac is volgens Vredestein de enige band die in de afgelopen vijf jaar achter elkaar de top vijf haalde.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Vredestein)

De Vredestein Quatrac is deze maand wederom in de top 5 geëindigd in de jaarlijkse test van vierseizoenenbanden van Auto Bild.

De Quatrac is volgens Vredestein de enige band die voor het vijfde opeenvolgende jaar de top vijf weet te halen. Voor de test van 2023 werden 35 allseason-banden geëvalueerd in de maat 225/45 R17 op een Mk8 Volkswagen Golf. Tests vonden plaats in Duitsland, Oostenrijk en Nieuw-Zeeland.

De Quatrac behaalde de tweede plaats voor rijgedrag op een natte testbaan. De Vredestein-band presteerde ook goed bij remprestaties in natte omstandigheden. In de sneeuw bereikte de band de zesde plaats op het gebied van remprestaties. In droge omstandigheden bood de Quatrac ‘sportief stuurgedrag’, waarmee de vijfde plaats voor weggedrag werd behaald.

Er zijn nu drie soorten allseason-banden van Vredestein: de universele Vredestein Quatrac, de Quatrac Pro+ voor sportauto’s en SUV’s, en de Quatrac Pro EV.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Vredestein Quatrac weer in top 5 bij Auto Bild-test | Automotive Online

Vredestein Quatrac weer in top 5 bij Auto Bild-test

Vredestein • De Quatrac is volgens Vredestein de enige band die in de afgelopen vijf jaar achter elkaar de top vijf haalde.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Vredestein)

De Vredestein Quatrac is deze maand wederom in de top 5 geëindigd in de jaarlijkse test van vierseizoenenbanden van Auto Bild.

De Quatrac is volgens Vredestein de enige band die voor het vijfde opeenvolgende jaar de top vijf weet te halen. Voor de test van 2023 werden 35 allseason-banden geëvalueerd in de maat 225/45 R17 op een Mk8 Volkswagen Golf. Tests vonden plaats in Duitsland, Oostenrijk en Nieuw-Zeeland.

De Quatrac behaalde de tweede plaats voor rijgedrag op een natte testbaan. De Vredestein-band presteerde ook goed bij remprestaties in natte omstandigheden. In de sneeuw bereikte de band de zesde plaats op het gebied van remprestaties. In droge omstandigheden bood de Quatrac ‘sportief stuurgedrag’, waarmee de vijfde plaats voor weggedrag werd behaald.

Er zijn nu drie soorten allseason-banden van Vredestein: de universele Vredestein Quatrac, de Quatrac Pro+ voor sportauto’s en SUV’s, en de Quatrac Pro EV.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.