Winterband Continental wint Autobild/Autoweek winterbandentest

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De bandenmaat 205/55 R16 wordt op veel compacte middenklassers gebruikt (foto: Autobild).

Het Duitse Autobild en het Nederlandse Autoweek hebben weer winterbanden getest. Ditmaal in de populaire maat 205/55 R16, die op veel compacte middenklassers wordt gebruikt. De test vindt jaarlijks plaats, telkens met een andere bandenmaat.

De test begon met de aanschaf van 50 sets winterbanden. Daarmee werd geremd op nat weg, waarbij de 15 minst presterende banden afvielen. Daarna werd geremd op vastgereden sneeuw. Vervolgens gingen de 20 banden die op beide tests het best presteerden door. Met die banden werd, behalve op nat wegdek en sneeuw, ook geremd op droog wegdek. Daarnaast werden ze beoordeeld op slijtage en op rolweerstand.

Voorbeeldig

Vier banden kwamen als ‘voorbeeldig’ uit de test. Ze scoren onder alle omstandigheden goed. Dat zijn de Continental Winter Contact TS870, de Michelin Alpin 6, de Kleber Krisalp HP3 en de Vredestein Wintrac. Vooral over het nieuwe winterprofiel van de Continental zijn de testers zeer te spreken: overtuigende rij-eigenschappen bij alle weersomstandigheden, korte remweg, nauwkeurig stuurgedrag, nauwelijks aquaplaning en ze gaan lang mee. De Michelin en Kleber hebben bij nat wegdek een lichte neiging tot onderstuur en de Vredestein slijt erg snel, zo blijkt uit de test, waarvan Auto Bild de resultaten heeft gepubliceerd

De goedkoopste band van de test staat op nummer 15: de Barum Polaris 5. Deze krijgt het oordeel ‘bevredigend’. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Winterband Continental wint Autobild/Autoweek winterbandentest | Automotive Online

Winterband Continental wint Autobild/Autoweek winterbandentest

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De bandenmaat 205/55 R16 wordt op veel compacte middenklassers gebruikt (foto: Autobild).

Het Duitse Autobild en het Nederlandse Autoweek hebben weer winterbanden getest. Ditmaal in de populaire maat 205/55 R16, die op veel compacte middenklassers wordt gebruikt. De test vindt jaarlijks plaats, telkens met een andere bandenmaat.

De test begon met de aanschaf van 50 sets winterbanden. Daarmee werd geremd op nat weg, waarbij de 15 minst presterende banden afvielen. Daarna werd geremd op vastgereden sneeuw. Vervolgens gingen de 20 banden die op beide tests het best presteerden door. Met die banden werd, behalve op nat wegdek en sneeuw, ook geremd op droog wegdek. Daarnaast werden ze beoordeeld op slijtage en op rolweerstand.

Voorbeeldig

Vier banden kwamen als ‘voorbeeldig’ uit de test. Ze scoren onder alle omstandigheden goed. Dat zijn de Continental Winter Contact TS870, de Michelin Alpin 6, de Kleber Krisalp HP3 en de Vredestein Wintrac. Vooral over het nieuwe winterprofiel van de Continental zijn de testers zeer te spreken: overtuigende rij-eigenschappen bij alle weersomstandigheden, korte remweg, nauwkeurig stuurgedrag, nauwelijks aquaplaning en ze gaan lang mee. De Michelin en Kleber hebben bij nat wegdek een lichte neiging tot onderstuur en de Vredestein slijt erg snel, zo blijkt uit de test, waarvan Auto Bild de resultaten heeft gepubliceerd

De goedkoopste band van de test staat op nummer 15: de Barum Polaris 5. Deze krijgt het oordeel ‘bevredigend’. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.