LKQ Europe gaat vloot van Leaseplan in Europa servicen

LKQ Fource • In Nederland heeft LKQ via Fource afspraken met Leaseplan over het uitvoeren van auto-onderhoud.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: LKQ Europe)

LKQ Europe gaat via de aangesloten garagebedrijven in heel Europa onderhoud uitvoeren voor Leaseplan. Daarnaast zal LKQ onderdelen leveren aan het netwerk van Leaseplan-partnergarages in Europa. Dit maakt de onderdelenleverancier bekend in een verklaring.

Leaseplan meldt desgevraagd dat deze samenwerking niet betekent dat dealers, maar ook andere ketens, worden uitgesloten van de onderhoudswerkzaamheden van de Leaseplan-vloot.

LKQ en Leaseplan werken al samen in bepaalde landen op het gebied van gestuurd onderhoud. In Nederland heeft LKQ via Fource afspraken met Leaseplan over het uitvoeren van auto-onderhoud door de aangesloten autobedrijven. De Europese uitbreiding kan worden gezien als een verlenging van dat succes, denkt Johan van der Hoeven, cco van LKQ Fource. “Je ziet de trend duidelijk verschuiven naar het maken van Europese afspraken.”

De meerjarige overeenkomst is gebaseerd op een dubbele samenwerking; het omvat het volledige beheer van het voertuigonderhoud voor de Leaseplan-vloot in LKQ-geaffilieerde reparatiecentra en de levering van originele reserveonderdelen door LKQ aan het netwerk van Leaseplan-partnergarages in heel Europa.

Studio Automotive met Verstoep (Kia) en Van den Eijnden (vm ceo Alphabet): ALD en Leaseplan samen de ‘pijngrens’ voorbij

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

LKQ Europe gaat vloot van Leaseplan in Europa servicen | Automotive Online

LKQ Europe gaat vloot van Leaseplan in Europa servicen

LKQ Fource • In Nederland heeft LKQ via Fource afspraken met Leaseplan over het uitvoeren van auto-onderhoud.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: LKQ Europe)

LKQ Europe gaat via de aangesloten garagebedrijven in heel Europa onderhoud uitvoeren voor Leaseplan. Daarnaast zal LKQ onderdelen leveren aan het netwerk van Leaseplan-partnergarages in Europa. Dit maakt de onderdelenleverancier bekend in een verklaring.

Leaseplan meldt desgevraagd dat deze samenwerking niet betekent dat dealers, maar ook andere ketens, worden uitgesloten van de onderhoudswerkzaamheden van de Leaseplan-vloot.

LKQ en Leaseplan werken al samen in bepaalde landen op het gebied van gestuurd onderhoud. In Nederland heeft LKQ via Fource afspraken met Leaseplan over het uitvoeren van auto-onderhoud door de aangesloten autobedrijven. De Europese uitbreiding kan worden gezien als een verlenging van dat succes, denkt Johan van der Hoeven, cco van LKQ Fource. “Je ziet de trend duidelijk verschuiven naar het maken van Europese afspraken.”

De meerjarige overeenkomst is gebaseerd op een dubbele samenwerking; het omvat het volledige beheer van het voertuigonderhoud voor de Leaseplan-vloot in LKQ-geaffilieerde reparatiecentra en de levering van originele reserveonderdelen door LKQ aan het netwerk van Leaseplan-partnergarages in heel Europa.

Studio Automotive met Verstoep (Kia) en Van den Eijnden (vm ceo Alphabet): ALD en Leaseplan samen de ‘pijngrens’ voorbij

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.