Delta Lloyd brengt particuliere schades onder bij V&V-dochter

Redactie Redactie
• Laatste update:

De nieuwe bv wordt een volledige dochter van Voogd&Voogd maar opereert onder de naam van Delta Lloyd, en staat los van de andere activiteiten van Voogd&Voogd. Het bedrijf gaat operationele zaken als acceptaties, mutaties en claimafhandeling van de particuliere schades uitvoeren. Daarvoor gaan er zo’n 35 van de huidige medewerkers van Delta Lloyd over naar de nieuwe organisatie. De productontwikkeling, marketing en verkoopondersteuning van de particuliere verzekeringen blijft bij Delta Lloyd.

Sturing blijft bij Schadegarant
Delta Lloyd heeft de strategie om op deelgebieden allianties en partnerships te vormen om zo de efficiëntie van processen te vergroten. Op deze manier zegt de verzekeraar rendabele groei te willen realiseren in de particuliere schademarkt.

Delta Lloyd blijft voor zijn schadesturing onveranderd met Schadegarant samenwerken, zegt woordvoerder Eva Hersbach van Delta Lloyd aan Automotive. Schadegarant is een stichting die namens een groot aantal verzekeraars een netwerk van schadeherstelbedrijven onderhoudt.

Alle particuliere autoverzekeringen gaan over naar het nieuwe bedrijfsonderdeel, behalve het label Delta Lloyd Xclusief, waar verzekeringen van exclusieve auto’s onder vallen. Het premievolume van alle particuliere schadeverzekeringen van Delta Lloyd bedraagt 60 miljoen euro. Daarvan zijn autoverzekeringen goed voor 25 miljoen euro.

Delta Lloyd is de tweede grootste autoverzekeraar van ons land op basis van premievolume uit casco-verzekeringen en de vijfde grootste in WA-verzekeringen.

Lees een analyse van de Nederlandse autoschadeverzekeraars in Automotive Management 1 van 2016.

Beeld: JPstock/Shutterstock.com 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.