‘Premies voor autoverzekeringen stijgen fors’

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Vooral in de tweede helft van dit jaar verhoogden verzekeraars hun premies. (Foto: Shutterstock)

De premies voor autoverzekeringen stijgen fors. Nu al worden prijzen soms met 25 procent verhoogd en volgend jaar wordt erger verwacht. Verzekeraars berekenen door inflatie gestegen kosten door aan hun klanten, blijkt uit navraag van BNR.

Een deel van de verzekeraars heeft de afgelopen maanden al hun prijzen verhoogd, waaronder Allianz Direct. “Maar bij ongewijzigde omstandigheden zullen de prijzen in het nieuwe jaar verder moeten worden aangepast”, laat de verzekeraar in een mail aan BNR weten. Eerder deze maand was het Schade-event Automotive, lees hier over de oplopende frustratie in de schadebranche.

Bij Hema verzekeringen steeg de premie sneller dan andere jaren omdat zowel het aantal schadegevallen als de kosten om die te herstellen toenemen. Ook Nationale-Nederlanden ziet de kosten stijgen, waardoor bij een deel van de klanten de premie omhoog gaat.

Vooral in de tweede helft van dit jaar verhoogden verzekeraars hun premies, merkt Hans de Kok, directeur van prijsvergelijker Pricewise. Het gaat volgens hem om verhogingen die liggen tussen de 5 en 25 procent.

‘Premies voor autoverzekeringen stijgen fors’ | Automotive Online

‘Premies voor autoverzekeringen stijgen fors’

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Vooral in de tweede helft van dit jaar verhoogden verzekeraars hun premies. (Foto: Shutterstock)

De premies voor autoverzekeringen stijgen fors. Nu al worden prijzen soms met 25 procent verhoogd en volgend jaar wordt erger verwacht. Verzekeraars berekenen door inflatie gestegen kosten door aan hun klanten, blijkt uit navraag van BNR.

Een deel van de verzekeraars heeft de afgelopen maanden al hun prijzen verhoogd, waaronder Allianz Direct. “Maar bij ongewijzigde omstandigheden zullen de prijzen in het nieuwe jaar verder moeten worden aangepast”, laat de verzekeraar in een mail aan BNR weten. Eerder deze maand was het Schade-event Automotive, lees hier over de oplopende frustratie in de schadebranche.

Bij Hema verzekeringen steeg de premie sneller dan andere jaren omdat zowel het aantal schadegevallen als de kosten om die te herstellen toenemen. Ook Nationale-Nederlanden ziet de kosten stijgen, waardoor bij een deel van de klanten de premie omhoog gaat.

Vooral in de tweede helft van dit jaar verhoogden verzekeraars hun premies, merkt Hans de Kok, directeur van prijsvergelijker Pricewise. Het gaat volgens hem om verhogingen die liggen tussen de 5 en 25 procent.