Meer Coldax-producten bij USN-Centuri

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens directeur Dirk Luteijn van Kwik-Fit dochter USN-Centuri kan hij 500 types leveren. Daarmee is 97% van het Nederlandse wagenpark afgedekt, zegt hij. De ontwikkeling vloeit voort uit een groeiende vraag naar een lagere prijs dan die uit het premiumsegment. “We zoeken dan naar kwalitatief vergelijkbare alternatieven omdat deze markt groeikansen biedt.”

De markt bepaalt wat er uiteindelijk in het assortiment terechtkomt, zegt Luteijn. “De vraag naar Coldax starters en dynamo’s komt bijna helemaal van buitenaf, al profiteert Kwik-Fit er ook van dat we ze nu kunnen leveren.”
Overigens werkt het soms juist andersom. “Distributiekits moeten van een bekend merk zijn. Die markt wordt in Nederland door Gates beheerst, maar wij leveren Continental. Dit merk wordt met VW en het bandenassortiment geassocieerd en dat werkt gunstig.”

Van de Coldax accu’s is bekend dat ze door Johnson Controls geleverd worden, maar Luteijn wil niet kwijt waar de starters en dynamo’s vandaan komen of wat USN-Centuri hierna onder eigen merknaam wil aanbieden: “Daar wordt nog over gesproken”.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.