Polis Direct ontwikkelt autoverzekering voor Vakgarage

Redactie Redactie
• Laatste update:

Occasionregeling
De verzekering is gebaseerd op de Bovag-autoverzekering, maar heeft volgens Polis Direct een aantal aangepaste voorwaarden. “Verzekerden kunnen altijd met hun schades terecht bij hun Vakgarage”, zegt manager sales Wouter van Kesteren. “De pakweg twintig Vakgarages met een eigen schadeherstelafdeling repareren het voertuig zelf. Hebben ze geen herstelfaciliteiten dan sturen ze de auto door naar het herstelbedrijf van hun eigen keuze of die van de klant. Wij doen niet aan schadesturing.” Volgens Van Kesteren zijn er nog meer voorwaarden  die afwijken van andere verzekeringen. Zoals de zogeheten `occasionregeling`: is de auto binnen twee jaar na aanschaf total loss, dan vergoedt de verzekeraar de aanschafwaarde, dus niet de dagwaarde zoals andere maatschappijen doen. Bovendien vervalt in dat geval het eigen risico als de verzekerde besluit opnieuw een (gebruikte) auto bij zijn Vakgarage te kopen, aldus Van Kesteren.

Bovag-achtergrond
“Wij willen de dienstverlening van onze autobedrijven uitbreiden”, zegt Vakgarage-voorzitter Christien den Uil (middenvoor op de foto). “Wij zijn met verschillende verzekeringsmaatschappijen in gesprek geweest, maar uiteindelijk sloot Polis Direct het beste bij onze formule aan. De Bovag-achtergrond van deze maatschappij speelt ook een rol.” 

De verzekering wordt aangeboden als ‘powered by Bovag Autoverzekering`; Bovemij is een dochteronderneming van de Bovag.

Hoeveel polissen Vakgarage dit jaar verwacht te verkopen, zegt Den Uil niet. Vakgarage is een landelijke garageformule van 135 franchisers.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Polis Direct ontwikkelt autoverzekering voor Vakgarage | Automotive Online

Polis Direct ontwikkelt autoverzekering voor Vakgarage

Redactie Redactie
• Laatste update:

Occasionregeling
De verzekering is gebaseerd op de Bovag-autoverzekering, maar heeft volgens Polis Direct een aantal aangepaste voorwaarden. “Verzekerden kunnen altijd met hun schades terecht bij hun Vakgarage”, zegt manager sales Wouter van Kesteren. “De pakweg twintig Vakgarages met een eigen schadeherstelafdeling repareren het voertuig zelf. Hebben ze geen herstelfaciliteiten dan sturen ze de auto door naar het herstelbedrijf van hun eigen keuze of die van de klant. Wij doen niet aan schadesturing.” Volgens Van Kesteren zijn er nog meer voorwaarden  die afwijken van andere verzekeringen. Zoals de zogeheten `occasionregeling`: is de auto binnen twee jaar na aanschaf total loss, dan vergoedt de verzekeraar de aanschafwaarde, dus niet de dagwaarde zoals andere maatschappijen doen. Bovendien vervalt in dat geval het eigen risico als de verzekerde besluit opnieuw een (gebruikte) auto bij zijn Vakgarage te kopen, aldus Van Kesteren.

Bovag-achtergrond
“Wij willen de dienstverlening van onze autobedrijven uitbreiden”, zegt Vakgarage-voorzitter Christien den Uil (middenvoor op de foto). “Wij zijn met verschillende verzekeringsmaatschappijen in gesprek geweest, maar uiteindelijk sloot Polis Direct het beste bij onze formule aan. De Bovag-achtergrond van deze maatschappij speelt ook een rol.” 

De verzekering wordt aangeboden als ‘powered by Bovag Autoverzekering`; Bovemij is een dochteronderneming van de Bovag.

Hoeveel polissen Vakgarage dit jaar verwacht te verkopen, zegt Den Uil niet. Vakgarage is een landelijke garageformule van 135 franchisers.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.