Innovam lanceert vijf nieuwe schadeherstel-trainingen

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Schadeherstellers hebben vaker te maken met geavanceerde veiligheidssystemen (ADAS) en nieuwe materialen en verbindingen. (Foto: Innovam)

Opleidingsinstituut Innovam heeft vijf nieuwe trainingen ontwikkeld voor schadeherstel aan moderne voertuigen. Met deze trainingen is Innovam Schadeherstel naar eigen zeggen klaar voor de Plusnorm. Dit is een aanvulling op de huidige branchenormering voor schadeherstel aan de huidige generatie auto’s. Schadeherstellers hebben hiermee steeds vaker te maken met herstel van geavanceerde veiligheidssystemen (ADAS) en nieuwe materialen en verbindingen.

Verschillende lesmethodes

De vijf nieuwe trainingen zijn Herstel van (H)EV-systeem 1 en 2, Datanetwerken, Warmtepompen en Carrosserieconstructies. Innovam maakt bij deze trainingen gebruik van verschillende lesmethodes. Zo kunnen deelnemers het theoriegedeelte thuis op eigen tempo doornemen via de online leeromgeving. Ook is er een studio om lesvideo’s te maken en webinars te verzorgen. 

De opleidingen passen binnen de gezamenlijke schadenorm van Focwa en Bovag. Rutger Huijsman, teamleider bij Innovam Schadeherstel: “Het afgelopen halfjaar hebben Innovam en VOC samen deze trainingen vormgegeven. Het zijn de onderwerpen waar de schadebranche en autobranche samenkomen.” Innovam nam begin dit jaar VOC over.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Innovam lanceert vijf nieuwe schadeherstel-trainingen | Automotive Online

Innovam lanceert vijf nieuwe schadeherstel-trainingen

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Schadeherstellers hebben vaker te maken met geavanceerde veiligheidssystemen (ADAS) en nieuwe materialen en verbindingen. (Foto: Innovam)

Opleidingsinstituut Innovam heeft vijf nieuwe trainingen ontwikkeld voor schadeherstel aan moderne voertuigen. Met deze trainingen is Innovam Schadeherstel naar eigen zeggen klaar voor de Plusnorm. Dit is een aanvulling op de huidige branchenormering voor schadeherstel aan de huidige generatie auto’s. Schadeherstellers hebben hiermee steeds vaker te maken met herstel van geavanceerde veiligheidssystemen (ADAS) en nieuwe materialen en verbindingen.

Verschillende lesmethodes

De vijf nieuwe trainingen zijn Herstel van (H)EV-systeem 1 en 2, Datanetwerken, Warmtepompen en Carrosserieconstructies. Innovam maakt bij deze trainingen gebruik van verschillende lesmethodes. Zo kunnen deelnemers het theoriegedeelte thuis op eigen tempo doornemen via de online leeromgeving. Ook is er een studio om lesvideo’s te maken en webinars te verzorgen. 

De opleidingen passen binnen de gezamenlijke schadenorm van Focwa en Bovag. Rutger Huijsman, teamleider bij Innovam Schadeherstel: “Het afgelopen halfjaar hebben Innovam en VOC samen deze trainingen vormgegeven. Het zijn de onderwerpen waar de schadebranche en autobranche samenkomen.” Innovam nam begin dit jaar VOC over.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.