Schadeherstel vak op middelbare school door Innovam

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Leerlingen gaan aan de slag met onder meer uitdeuken, plamuren, voorbewerken en spuiten. (Foto: Shutterstock)

Vmbo-leerlingen van het Dr. Nassau College in Assen kunnen sinds dit schooljaar kiezen voor het vak schadeherstel. Ze krijgen hiervoor les bij Innovam Schadeherstel, als onderdeel van een samenwerking met de school. Dit schooljaar zullen in totaal 33 leerlingen het keuzevak volgen.

Het doel van de samenwerking is om de instroom van jongeren in de schadeherstelbranche te stimuleren en een bijdrage te leveren aan het verminderen van het werknemerstekort. De eerste leerlingen hebben het keuzevak in oktober met succes afgerond en de tweede groep is gestart, zo meldt Innovam.

Zes weken

Tijdens het keuzevak komen de jongeren zes weken lang een middag per week naar Innovam Schadeherstel in Assen. Daar gaan ze aan de slag met onder meer uitdeuken, plamuren, voorbewerken en spuiten. Iedere leerling werkt aan een beschadigd voorscherm. Na zes weken heeft iedereen dit onderdeel weer volledig gebruiksklaar gemaakt.

Leerwerplek

Naast Innovam Schadeherstel en het Dr. Nassau College zijn Sterk Techniek Onderwijs (STO Assen) en Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC) betrokken bij het initiatief. Ook verschillende schadebedrijven doen mee, zodat leerlingen makkelijker een stage kunnen vinden. Ze kunnen bij deze bedrijven terecht voor een leerwerkplek als ze een vervolgopleiding in de autoschadebranche willen doen.

Innnovam ontwikkelde recent ook vijf nieuwe trainingen voor schadeherstel aan moderne voertuigen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.  

Schadeherstel vak op middelbare school door Innovam | Automotive Online

Schadeherstel vak op middelbare school door Innovam

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Vmbo-leerlingen van het Dr. Nassau College in Assen kunnen sinds dit schooljaar kiezen voor het vak schadeherstel. Ze krijgen hiervoor les bij Innovam Schadeherstel, als onderdeel van een samenwerking met de school. Dit schooljaar zullen in totaal 33 leerlingen het keuzevak volgen.

Het doel van de samenwerking is om de instroom van jongeren in de schadeherstelbranche te stimuleren en een bijdrage te leveren aan het verminderen van het werknemerstekort. De eerste leerlingen hebben het keuzevak in oktober met succes afgerond en de tweede groep is gestart, zo meldt Innovam.

Zes weken

Tijdens het keuzevak komen de jongeren zes weken lang een middag per week naar Innovam Schadeherstel in Assen. Daar gaan ze aan de slag met onder meer uitdeuken, plamuren, voorbewerken en spuiten. Iedere leerling werkt aan een beschadigd voorscherm. Na zes weken heeft iedereen dit onderdeel weer volledig gebruiksklaar gemaakt.

Leerwerplek

Naast Innovam Schadeherstel en het Dr. Nassau College zijn Sterk Techniek Onderwijs (STO Assen) en Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC) betrokken bij het initiatief. Ook verschillende schadebedrijven doen mee, zodat leerlingen makkelijker een stage kunnen vinden. Ze kunnen bij deze bedrijven terecht voor een leerwerkplek als ze een vervolgopleiding in de autoschadebranche willen doen.

Innnovam ontwikkelde recent ook vijf nieuwe trainingen voor schadeherstel aan moderne voertuigen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.