Innovam en Noorderpoort versterken samenwerking schadeherstelopleidingen

Schadeopleiders • Het doel van de samenwerking is om ervoor te zorgen dat schadeherstelstudenten in het noorden van het land tijdens hun opleidingen meer gaan werken met de nieuwste technieken.
Robert L. Smid Robert L. Smid
Vlnr. Marchel Arling (directeur techniek Noorderpoort), Peter Hazenberg (teammanager automotive opleidingen Noorderpoort), Rutger Huijsman (teamleider schadeherstel Innovam) en Herme Bruin (directeur Innovam). (Foto: Innovam)

Opleiders Innovam en de Noorderpoort versterken hun samenwerking om zo hun schadeherstelopleidingen te verbeteren. Dat meldt Innovam in een persbericht. Vanaf het komende jaar kunnen ook eerstejaars BOL-studenten van de Noorderpoort praktijklessen van Innovam volgen.

Herme Bruin, directeur Innovam: “Noorderpoort en Innovam hebben ieder specifieke kwaliteiten in opleiden. Nu brengen we deze samen. Daarmee geven we het schadeherstelonderwijs van Noord-Nederland een mooie boost.”

BOL-studenten

De opleiders werken al een tijdje samen. Zo krijgen BBL-studenten van Noorderpoort theorielessen op de locatie van Innovam in Assen. Leermeesters van Innovam geven de praktijklessen. Vanaf het komende studiejaar volgen ook de eerstejaars BOL-studenten in Assen hun praktijklessen.

Het doel is om zo schadeherstelopleidingen in het noorden van het land te verbeteren. Noorderpoort-directeur Marchel Arling is van mening dat de Innovam-locatie in Assen een ‘contextrijke’ leeromgeving biedt vanwege de moderne apparatuur en de nieuwste technieken die er daar zijn. “Gezien de ervaringen van onze BBL-studenten, is het heel logisch om nu ook onze BOL-studenten daar twee dagen in de week les te geven”, vertelt Arling.

Bijscholing

Beide opleiders zetten ook meer in op bijscholing van professionals. Dat doen zij via DNA Next, een samenwerking tussen verschillende opleiders waarmee zij cursussen aanbieden aan vakprofessionals. Zo benadrukt Arling het belang van omscholing en bijscholing “gezien de snelle ontwikkelingen in de branche, vooral op het gebied van elektrische voertuigen en ADAS.”

Dat personeel een blijvend probleem is in de schadebranche, werd duidelijk tijdens het Bovag Schadecongres. ‘Er is drie procent meer personeel nodig om schades te repareren. Tegelijkertijd stromen er meer mensen de branche uit dan in’, stelt Bovag. Nauwe samenwerkingen tussen opleiders en de schadebranche is volgens de branchevereniging nodig om genoeg personeel klaar te stomen. Hier lees je er meer over.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Innovam en Noorderpoort versterken samenwerking schadeherstelopleidingen | Automotive Online

Innovam en Noorderpoort versterken samenwerking schadeherstelopleidingen

Schadeopleiders • Het doel van de samenwerking is om ervoor te zorgen dat schadeherstelstudenten in het noorden van het land tijdens hun opleidingen meer gaan werken met de nieuwste technieken.
Robert L. Smid Robert L. Smid
Vlnr. Marchel Arling (directeur techniek Noorderpoort), Peter Hazenberg (teammanager automotive opleidingen Noorderpoort), Rutger Huijsman (teamleider schadeherstel Innovam) en Herme Bruin (directeur Innovam). (Foto: Innovam)

Opleiders Innovam en de Noorderpoort versterken hun samenwerking om zo hun schadeherstelopleidingen te verbeteren. Dat meldt Innovam in een persbericht. Vanaf het komende jaar kunnen ook eerstejaars BOL-studenten van de Noorderpoort praktijklessen van Innovam volgen.

Herme Bruin, directeur Innovam: “Noorderpoort en Innovam hebben ieder specifieke kwaliteiten in opleiden. Nu brengen we deze samen. Daarmee geven we het schadeherstelonderwijs van Noord-Nederland een mooie boost.”

BOL-studenten

De opleiders werken al een tijdje samen. Zo krijgen BBL-studenten van Noorderpoort theorielessen op de locatie van Innovam in Assen. Leermeesters van Innovam geven de praktijklessen. Vanaf het komende studiejaar volgen ook de eerstejaars BOL-studenten in Assen hun praktijklessen.

Het doel is om zo schadeherstelopleidingen in het noorden van het land te verbeteren. Noorderpoort-directeur Marchel Arling is van mening dat de Innovam-locatie in Assen een ‘contextrijke’ leeromgeving biedt vanwege de moderne apparatuur en de nieuwste technieken die er daar zijn. “Gezien de ervaringen van onze BBL-studenten, is het heel logisch om nu ook onze BOL-studenten daar twee dagen in de week les te geven”, vertelt Arling.

Bijscholing

Beide opleiders zetten ook meer in op bijscholing van professionals. Dat doen zij via DNA Next, een samenwerking tussen verschillende opleiders waarmee zij cursussen aanbieden aan vakprofessionals. Zo benadrukt Arling het belang van omscholing en bijscholing “gezien de snelle ontwikkelingen in de branche, vooral op het gebied van elektrische voertuigen en ADAS.”

Dat personeel een blijvend probleem is in de schadebranche, werd duidelijk tijdens het Bovag Schadecongres. ‘Er is drie procent meer personeel nodig om schades te repareren. Tegelijkertijd stromen er meer mensen de branche uit dan in’, stelt Bovag. Nauwe samenwerkingen tussen opleiders en de schadebranche is volgens de branchevereniging nodig om genoeg personeel klaar te stomen. Hier lees je er meer over.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.