OOMT en Innovam zetten samenwerking voort

OOMT • De komende twee jaar willen OOMT en Innovam zich concentreren op een goede aansluiting tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Betsie Brink, directeur OOMT (zittend rechts), en Leo Fransen, algemeen directeur Innovam (zittend links), ondertekenen de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Zij worden geflankeerd door Arnoud Koedijk, adjunct-directeur OOMT (staand links), en Herme Bruin, directeur Innovam (staand rechts). | Foto: OOMT & Innovam

OOMT en Innovam werken ook de komende twee jaar intensief samen. Het opleidings- en ontwikkelingsfonds en de brancheopleider hebben dat formeel vastgelegd in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Dit melden de partijen in een gezamenlijk persbericht.

OOMT, het ontwikkelingsfonds voor de automotive, en Innovam, het opleidingsinstituut voor de Nederlandse mobiliteitsbranche, willen zich concentreren op een goede aansluiting tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Het gaat volgens beide instellingen om thema’s die betrekking hebben op de arbeidsmarkt, het werkgeverschap, het beroepsonderwijs en de technologische ontwikkelingen.

Zo willen OOMT en Innovam onder meer de kwaliteit van BBL-studenten (Beroepsbegeleidende Leerweg, waarbij de student in dienst is van een erkend leerbedrijf) verbeteren, de impact van de leermeester vergroten en de relatie tussen werkgevers en onderwijsinstellingen versterken.

Pilot

Innovam gaat vanaf de start van het nieuwe schooljaar in opdracht van OOMT een pilot uitvoeren. “We gaan een ervaren adviseur, die het beroepsonderwijs en de bedrijven in onze branche goed kent, inzetten om de regionale driehoek van ROC, bedrijf en student te versterken,” aldus Betsie Brink, directeur OOMT. Welke partij dit wordt, is nog niet bekend.

Leo Fransen, algemeen directeur van Innovam zegt over de pilot: “We willen leermeesters ondersteunen in hun rol om ervoor te zorgen dat een beginnend technicus – want dat is een BBL-student – een goeie start maakt en snel vakbekwaam wordt. En dat is enorm belangrijk om jongeren voor onze branche te behouden.”

Samenwerking

OOMT en Innovam werken al langere tijd samen. Zo begonnen beide partijen in 2019 samen met Bovag dealerbedrijven te coachen om de interne processen te optimaliseren. Ook organiseren ze al jaren samen trainingsdagen voor BBL-leerlingen. “De nieuwe overeenkomst is een versteviging van onze samenwerking”, aldus een woordvoerder van OOMT aan Automotive.

In 2021 begon opleidingsinstituut Innovam met een nieuwe lijn autoschadeherstel-opleidingen.

EV-transitie wordt voelbaar in de werkplaats

OOMT en Innovam zetten samenwerking voort | Automotive Online

OOMT en Innovam zetten samenwerking voort

OOMT • De komende twee jaar willen OOMT en Innovam zich concentreren op een goede aansluiting tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Betsie Brink, directeur OOMT (zittend rechts), en Leo Fransen, algemeen directeur Innovam (zittend links), ondertekenen de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Zij worden geflankeerd door Arnoud Koedijk, adjunct-directeur OOMT (staand links), en Herme Bruin, directeur Innovam (staand rechts). | Foto: OOMT & Innovam

OOMT en Innovam werken ook de komende twee jaar intensief samen. Het opleidings- en ontwikkelingsfonds en de brancheopleider hebben dat formeel vastgelegd in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Dit melden de partijen in een gezamenlijk persbericht.

OOMT, het ontwikkelingsfonds voor de automotive, en Innovam, het opleidingsinstituut voor de Nederlandse mobiliteitsbranche, willen zich concentreren op een goede aansluiting tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Het gaat volgens beide instellingen om thema’s die betrekking hebben op de arbeidsmarkt, het werkgeverschap, het beroepsonderwijs en de technologische ontwikkelingen.

Zo willen OOMT en Innovam onder meer de kwaliteit van BBL-studenten (Beroepsbegeleidende Leerweg, waarbij de student in dienst is van een erkend leerbedrijf) verbeteren, de impact van de leermeester vergroten en de relatie tussen werkgevers en onderwijsinstellingen versterken.

Pilot

Innovam gaat vanaf de start van het nieuwe schooljaar in opdracht van OOMT een pilot uitvoeren. “We gaan een ervaren adviseur, die het beroepsonderwijs en de bedrijven in onze branche goed kent, inzetten om de regionale driehoek van ROC, bedrijf en student te versterken,” aldus Betsie Brink, directeur OOMT. Welke partij dit wordt, is nog niet bekend.

Leo Fransen, algemeen directeur van Innovam zegt over de pilot: “We willen leermeesters ondersteunen in hun rol om ervoor te zorgen dat een beginnend technicus – want dat is een BBL-student – een goeie start maakt en snel vakbekwaam wordt. En dat is enorm belangrijk om jongeren voor onze branche te behouden.”

Samenwerking

OOMT en Innovam werken al langere tijd samen. Zo begonnen beide partijen in 2019 samen met Bovag dealerbedrijven te coachen om de interne processen te optimaliseren. Ook organiseren ze al jaren samen trainingsdagen voor BBL-leerlingen. “De nieuwe overeenkomst is een versteviging van onze samenwerking”, aldus een woordvoerder van OOMT aan Automotive.

In 2021 begon opleidingsinstituut Innovam met een nieuwe lijn autoschadeherstel-opleidingen.

EV-transitie wordt voelbaar in de werkplaats