Verbond van Verzekeraars steunt waarschuwing van Schadegarant

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Geeke Feiter-Van Heuvelen, directeur schade van Het Verbond van Verzekeraars, is het eens met de waarschuwing van Schadegarant. (Foto: Verbond van Verzekeraars)

Het Verbond van Verzekeraars onderschrijft de waarschuwing van Schadegarant dat autoschadeherstellers een kwaliteitsslag moeten maken. Zo moet voorkomen worden dat onvakkundig herstelde auto’s, voorzien van geavanceerde systemen, een gevaar op de weg vormen. Dat meldt het verbond in een reactie op de paper Botsing tussen kwaliteit en kosten van Schadegarant.

Geeke Feiter-Van Heuvelen, directeur schade bij het Verbond van Verzekeraars, vindt het goed dat Schadegarant aandacht vraagt voor schadeherstel bij complexe auto’s. “Het herstellen van de jongste generatie auto’s vereist een geheel nieuw vakmanschap”, stelt Feiter-Van Heuvelen. Eerder waarschuwden de initiatiefnemers van Autotech al voor het gebrek aan kennis en kunde in schadeherstel.

Het verbond constateert dat de ontwikkeling naar (semi) autonoom razendsnel gaat, maar dat veilig herstel hierbij onderbelicht blijft. Het vergroten van de kennis bij autoschadeherstellers zorgt er, volgens Feiter-Van Heuvelen, voor dat dit verandert. “De verzekeringsbranche wil blijvend garanderen dat de consument na een herstelde schade weer veilig de weg op kan.” Het verbond zegt de gesprekken met verzekeraars en de schadebranche te gaan intensiveren.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Verbond van Verzekeraars steunt waarschuwing van Schadegarant | Automotive Online

Verbond van Verzekeraars steunt waarschuwing van Schadegarant

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Geeke Feiter-Van Heuvelen, directeur schade van Het Verbond van Verzekeraars, is het eens met de waarschuwing van Schadegarant. (Foto: Verbond van Verzekeraars)

Het Verbond van Verzekeraars onderschrijft de waarschuwing van Schadegarant dat autoschadeherstellers een kwaliteitsslag moeten maken. Zo moet voorkomen worden dat onvakkundig herstelde auto’s, voorzien van geavanceerde systemen, een gevaar op de weg vormen. Dat meldt het verbond in een reactie op de paper Botsing tussen kwaliteit en kosten van Schadegarant.

Geeke Feiter-Van Heuvelen, directeur schade bij het Verbond van Verzekeraars, vindt het goed dat Schadegarant aandacht vraagt voor schadeherstel bij complexe auto’s. “Het herstellen van de jongste generatie auto’s vereist een geheel nieuw vakmanschap”, stelt Feiter-Van Heuvelen. Eerder waarschuwden de initiatiefnemers van Autotech al voor het gebrek aan kennis en kunde in schadeherstel.

Het verbond constateert dat de ontwikkeling naar (semi) autonoom razendsnel gaat, maar dat veilig herstel hierbij onderbelicht blijft. Het vergroten van de kennis bij autoschadeherstellers zorgt er, volgens Feiter-Van Heuvelen, voor dat dit verandert. “De verzekeringsbranche wil blijvend garanderen dat de consument na een herstelde schade weer veilig de weg op kan.” Het verbond zegt de gesprekken met verzekeraars en de schadebranche te gaan intensiveren.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.