Achmea: Minder aanrijdingen leiden tot beter resultaat schadedivisie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De schadedivisie van Achmea behaalt beter resultaat. (Foto: Achmea)

Het operationele resultaat van verzekeraar Achmea daalde over het eerste halfjaar met 55 procent tot 127 miljoen euro (284 in 2019). De nettowinst daalde van 234 tot 108 miljoen euro. Dat meldt het concern vandaag in haar halfjaar cijfers. 

Het resultaat op schadeverzekeringen steeg in de eerste zes maanden tot 90 miljoen (H1 2019: 80 miljoen). Hierdoor verbeterde de gecombineerde ratio op schadeverzekeringen tot 93,7 procent (H1 2019: 95,3%). Volgens Achmea is het resultaat onder meer positief beïnvloed door minder schademeldingen als gevolg van een afname van het aantal verkeersschades en inbraken door de lockdown vanwege de coronacrisis. Daartegenover ziet Achmea een hogere schadelast bij annulerings- en evenementenverzekeringen door Covid-19 en hebben hogere weersgerelateerde schades het resultaat over het eerste halfjaar ook negatief beïnvloed.

Achmea meldt dat het focust op hoge klanttevredenheid, innovatieve dienstverlening en digitalisering van processen. Het concern is actief met de merken Centraal Beheer, Interpolis, Zilveren Kruis, FBTO, Avero, Inshared en De Friesland.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Achmea: Minder aanrijdingen leiden tot beter resultaat schadedivisie | Automotive Online

Achmea: Minder aanrijdingen leiden tot beter resultaat schadedivisie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De schadedivisie van Achmea behaalt beter resultaat. (Foto: Achmea)

Het operationele resultaat van verzekeraar Achmea daalde over het eerste halfjaar met 55 procent tot 127 miljoen euro (284 in 2019). De nettowinst daalde van 234 tot 108 miljoen euro. Dat meldt het concern vandaag in haar halfjaar cijfers. 

Het resultaat op schadeverzekeringen steeg in de eerste zes maanden tot 90 miljoen (H1 2019: 80 miljoen). Hierdoor verbeterde de gecombineerde ratio op schadeverzekeringen tot 93,7 procent (H1 2019: 95,3%). Volgens Achmea is het resultaat onder meer positief beïnvloed door minder schademeldingen als gevolg van een afname van het aantal verkeersschades en inbraken door de lockdown vanwege de coronacrisis. Daartegenover ziet Achmea een hogere schadelast bij annulerings- en evenementenverzekeringen door Covid-19 en hebben hogere weersgerelateerde schades het resultaat over het eerste halfjaar ook negatief beïnvloed.

Achmea meldt dat het focust op hoge klanttevredenheid, innovatieve dienstverlening en digitalisering van processen. Het concern is actief met de merken Centraal Beheer, Interpolis, Zilveren Kruis, FBTO, Avero, Inshared en De Friesland.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.