Ook na corona-lockdowns blijven de resultaten bij verzekeraars positief

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Ook in 2021 ging de schadelast omlaag (foto: Shutterstock).

De lockdowns door corona zorgden bij de grootste autoverzekeraars in 2020 voor een 17 procent lagere schadelast, maar dankzij de toenemende bedrijvigheid lijken de claimskosten inmiddels weer wat toe te nemen. Dat concludeert Autoschadeportaal op basis van de (half)jaarcijfers van de grootste autoverzekeraars.

Onder druk

In 2021 daalde de schadelast zelfs nog iets verder, terwijl er weer meer verkeersdrukte was. In 2021 hielden verzekeraars uit cascopolissen 26 procent van de verdiende premie over als bedrijfsresultaat, tegenover 25 procent in 2020.
De WA-polissen bleven wel een zorgenkindje: daar werd in 2021 7 procent op de premie toegelegd, mede door de hogere letselschadevergoedingen.

Marktleider Achmea maakte onlangs ook de haljaarresultaten bekend. Hieruit blijkt dat de cascoverzekeringen weer iets onder druk komen te staan. Bij Achmea is de claimsratio – het bedrag aan geclaimde schade ten opzichte van de verdiende premies – bij de cascopolissen weer opgelopen naar 59 procent, waar dat in de eerste helft van 2021 nog 50 procent was.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Ook na corona-lockdowns blijven de resultaten bij verzekeraars positief | Automotive Online

Ook na corona-lockdowns blijven de resultaten bij verzekeraars positief

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Ook in 2021 ging de schadelast omlaag (foto: Shutterstock).

De lockdowns door corona zorgden bij de grootste autoverzekeraars in 2020 voor een 17 procent lagere schadelast, maar dankzij de toenemende bedrijvigheid lijken de claimskosten inmiddels weer wat toe te nemen. Dat concludeert Autoschadeportaal op basis van de (half)jaarcijfers van de grootste autoverzekeraars.

Onder druk

In 2021 daalde de schadelast zelfs nog iets verder, terwijl er weer meer verkeersdrukte was. In 2021 hielden verzekeraars uit cascopolissen 26 procent van de verdiende premie over als bedrijfsresultaat, tegenover 25 procent in 2020.
De WA-polissen bleven wel een zorgenkindje: daar werd in 2021 7 procent op de premie toegelegd, mede door de hogere letselschadevergoedingen.

Marktleider Achmea maakte onlangs ook de haljaarresultaten bekend. Hieruit blijkt dat de cascoverzekeringen weer iets onder druk komen te staan. Bij Achmea is de claimsratio – het bedrag aan geclaimde schade ten opzichte van de verdiende premies – bij de cascopolissen weer opgelopen naar 59 procent, waar dat in de eerste helft van 2021 nog 50 procent was.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.