Achmea sluit zich aan bij internationale coalitie voor zelfrijdende auto’s

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Achmea sluit zich aan bij internationale coalitie voor zelfrijdende auto's. (Foto: Achmea)

Achmea heeft zich aangesloten bij Partners for Automated Vehicle Education (PAVE). Dat meldt de verzekeraar in een persverklaring. Doel is om publiek en beleidsmakers te informeren over de diverse mogelijkheden en voordelen van zelfrijdende voertuigen, zoals verhoogde verkeersveiligheid, mobiliteit en duurzaamheid. In de coalitie zijn verschillende partijen vertegenwoordigd uit de auto-industrie, waaronder VW, Audi, Toyota, Waymo, Daimler, maar ook spelers uit de non-profit en technologiesector. De coalitie pleit niet voor een bepaalde technologie en beleid, maar focust zich puur op educatie en informatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om educatieve programma’s voor autobedrijven zodat ze hun klanten beter kunnen informeren, maar ook workshops voor beleidsmakers of demonstraties voor het publiek.

Risico’s verkleinen

“Slimme technologie helpt risico’s te verkleinen en de verkeersveiligheid te vergroten”, zegt Karin Bos, directeur Schade Particulieren bij Achmea. “Om dit te realiseren, is het noodzakelijk om kennis te delen. Daarnaast moeten automobilisten bijvoorbeeld leren hoe ze slimme technologie in auto’s optimaal kunnen toepassen.”

Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) zijn het voorportaal van zelfrijdende auto’s. De verwachting is dat ADAS tot minder schadegevallen leidt, maar dat de schades wel steeds complexer en duurder worden. Iets anders is dat het juiste gebruik van ADAS niet altijd bekend is onder consumenten. Eerder deze maand ondertekende Achmea het ADAS Convenant om veilig gebruik van geavanceerde rijhulpsystemen te stimuleren. In totaal schaarden 41 organisaties zich achter dit convenant, waaronder RAI Vereniging, Bovag, Focwa, ANWB en Carglass.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Achmea sluit zich aan bij internationale coalitie voor zelfrijdende auto’s | Automotive Online

Achmea sluit zich aan bij internationale coalitie voor zelfrijdende auto’s

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Achmea sluit zich aan bij internationale coalitie voor zelfrijdende auto's. (Foto: Achmea)

Achmea heeft zich aangesloten bij Partners for Automated Vehicle Education (PAVE). Dat meldt de verzekeraar in een persverklaring. Doel is om publiek en beleidsmakers te informeren over de diverse mogelijkheden en voordelen van zelfrijdende voertuigen, zoals verhoogde verkeersveiligheid, mobiliteit en duurzaamheid. In de coalitie zijn verschillende partijen vertegenwoordigd uit de auto-industrie, waaronder VW, Audi, Toyota, Waymo, Daimler, maar ook spelers uit de non-profit en technologiesector. De coalitie pleit niet voor een bepaalde technologie en beleid, maar focust zich puur op educatie en informatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om educatieve programma’s voor autobedrijven zodat ze hun klanten beter kunnen informeren, maar ook workshops voor beleidsmakers of demonstraties voor het publiek.

Risico’s verkleinen

“Slimme technologie helpt risico’s te verkleinen en de verkeersveiligheid te vergroten”, zegt Karin Bos, directeur Schade Particulieren bij Achmea. “Om dit te realiseren, is het noodzakelijk om kennis te delen. Daarnaast moeten automobilisten bijvoorbeeld leren hoe ze slimme technologie in auto’s optimaal kunnen toepassen.”

Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) zijn het voorportaal van zelfrijdende auto’s. De verwachting is dat ADAS tot minder schadegevallen leidt, maar dat de schades wel steeds complexer en duurder worden. Iets anders is dat het juiste gebruik van ADAS niet altijd bekend is onder consumenten. Eerder deze maand ondertekende Achmea het ADAS Convenant om veilig gebruik van geavanceerde rijhulpsystemen te stimuleren. In totaal schaarden 41 organisaties zich achter dit convenant, waaronder RAI Vereniging, Bovag, Focwa, ANWB en Carglass.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.