VWE en DAT leveren schadecalculatiesysteem

Redactie Redactie
• Laatste update:

Door de databases van VWE en DAT te koppelen, kan er aan de hand van kentekens fabrieksinformatie worden opgevraagd. Dit kan interessante producten opleveren voor schadeherstellers, autobedrijven, taxateurs, maar ook voor hulpdiensten, zegt DAT Nederland. 

Monopoly
Daarnaast gaat de nieuwe toetreder onder de naam Silver DAT een schadecalculatiesysteem leveren. Het bestaande Duitse systeem wordt de komende tijd vertaald naar de Nederlandse markt. Hierdoor komt er een concurrent voor Audatex.

“Het is nooit goed als er een monopoly is, competitie is altijd beter voor de markt”, aldus Helmut Eifert van DAT Groep. De partijen zijn ervan overtuigd een goed alternatief te kunnen bieden. “We hebben een veel betere prijs-kwaliteit verhouding en gaan ons product laagdrempelig leveren. We beginnen klein, in nichemarkten, maar willen over een aantal jaar een duidelijk aanwezige speler zijn.” Voorspellingen over marktaandelen willen de partijen niet geven.

Eerder probeerde Eurotaxglass al een concurrerend calculatieproduct op de markt te brengen, maar dat heeft het niet gehaald. “Ons gaat het wel lukken, omdat we een lange adem hebben”, zegt VWE-directeur Michel Corveleijn. “We beginnen klein en zorgen ervoor dat de klant niet veel hoeft te investeren. Ze hoeven niet over te stappen, de programma’s kunnen naast elkaar draaien. Wij verwachten uiteindelijk het beste product te hebben.”

Joop van de Meulenreek is aangesteld als directeur van DAT Nederland. Bij de joint venture werken twee mensen, de sales en marketing voor de systemen wordt door VWE gedaan. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.