Solera: Aantal schadecalculaties loopt langzaam weer op

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Het aantal schadecalculaties trekt weer voorzichtig aan, aldus Solera. (Foto: Shutterstock)

Het calculatievolume begint weer voorzichtig wat op te lopen. Van 1 maart tot en met 30 juni zijn er 55.931 calculaties minder gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar. Het gemiddeld gecalculeerde bedrag lag in die periode op 1.570 euro. Dat meldt Solera in een corona-update. Eind mei meldde Solera dat de ergste daling in het aantal schadecalculaties voorbij was.

Nog lang niet

Als het aantal Audatex calculaties per werkdag van dit jaar wordt vergeleken met het gemiddelde over de laatste vijf jaar, dan is de markt nog lang niet op het niveau van voor de crisis, constateert Solera. April en mei vormen het absolute dieptepunt met dalingen van 26 procent ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar. Vanaf juni begint het aantal calculaties weer aan te trekken met gemiddeld 3.412 per dag in juni (min 20%) en 3.512 in juli (min 12%). Het aantal calculaties is vooral de laatste twee weken weer aan het stijgen, iets dat volgens Solera, wellicht samenhangt met een versoepeling van de lock-down maatregelen.

audatex werkdag jul2020

audatex werkdag 5jarig gemiddelde2020

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Solera: Aantal schadecalculaties loopt langzaam weer op | Automotive Online

Solera: Aantal schadecalculaties loopt langzaam weer op

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Het aantal schadecalculaties trekt weer voorzichtig aan, aldus Solera. (Foto: Shutterstock)

Het calculatievolume begint weer voorzichtig wat op te lopen. Van 1 maart tot en met 30 juni zijn er 55.931 calculaties minder gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar. Het gemiddeld gecalculeerde bedrag lag in die periode op 1.570 euro. Dat meldt Solera in een corona-update. Eind mei meldde Solera dat de ergste daling in het aantal schadecalculaties voorbij was.

Nog lang niet

Als het aantal Audatex calculaties per werkdag van dit jaar wordt vergeleken met het gemiddelde over de laatste vijf jaar, dan is de markt nog lang niet op het niveau van voor de crisis, constateert Solera. April en mei vormen het absolute dieptepunt met dalingen van 26 procent ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar. Vanaf juni begint het aantal calculaties weer aan te trekken met gemiddeld 3.412 per dag in juni (min 20%) en 3.512 in juli (min 12%). Het aantal calculaties is vooral de laatste twee weken weer aan het stijgen, iets dat volgens Solera, wellicht samenhangt met een versoepeling van de lock-down maatregelen.

audatex werkdag jul2020

audatex werkdag 5jarig gemiddelde2020

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.