Bovag schort verlenging garantietermijn op

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Het besluit over de garantieverlenging wordt uitgesteld. (Foto: Bovag)

De Tweede Kamer zou vorige week het voorstel behandelen om de wettelijke garantietermijn op 1 januari te verlengen van 6 naar 12 maanden, zo meldt Bovag. De politieke behandeling van het voorstel is uitgesteld tot 11 januari 2022. Als de wettelijke garantie definitief wordt verlengd, zal ook de Bovag Garantie volgen en tot 12 maanden worden verlengd. Door het uitstel, zal dat later in 2022 plaatsvinden. Helaas kunnen we daar nu niet precies over zijn, zo laat Bovag weten.

Europese regel

Dat de regel er gaat komen, staat vast, zo meldt de branchevereniging, want het is een Europese regel. Bovag baseert zich op de Europese conformiteitsregels. In het algemeen zeggen die regels, die in de volksmond ‘wettelijke garantie’ worden genoemd, dat een gekocht product moet doen wat je er als koper redelijkerwijs van mag verwachten.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.