Eurocommissaris: ‘Dagen zijn geteld voor dieselauto’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Diesel is techniek uit het verleden, aldus Europartlementariër Bienkowska, rechts op de foto. (Foto: Europese Commissie)

In een interview met persbureau Bloomberg laat Eurocommissaris Elzbieta Bienkowska weten dat de dieselauto wat haar betreft zijn beste tijd gehad heeft. Sinds de start van dieselgate in 2015 zijn de emoties in de maatschappij over emissies en schone auto’s fundamenteel veranderd, zegt Bienkowska in het interview. “Mensen realiseren zich nu dat we nooit compleet schone diesels zullen krijgen.” Daarom zullen consumenten net zo veel druk zetten op de auto-industrie als de toezichthouders om de transformatie naar elektrisch rijden af te dwingen, aldus de Eurocommissaris. Eerder verklaarde Bienkowska al dat de verbrandingsmotor een doodlopende straat is.

Op dit moment rijdt de helft van alle auto’s in Europa nog op diesel. Er zal dus veel moeten gebeuren voordat deze auto’s uit het straatbeeld verdwenen zijn. Leaseplan stelde in zijn vandaag verschenen Car Cost Index 2018 al wel vast dat elektrisch rijden inmiddels goedkoper is dan rijden op diesel. Van alle nieuw geregistreerde auto’s in de regio is 1,5% elektrisch. Dat percentage gaat naar verwachting naar 5% in 2021. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Eurocommissaris: ‘Dagen zijn geteld voor dieselauto’ | Automotive Online

Eurocommissaris: ‘Dagen zijn geteld voor dieselauto’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Diesel is techniek uit het verleden, aldus Europartlementariër Bienkowska, rechts op de foto. (Foto: Europese Commissie)

In een interview met persbureau Bloomberg laat Eurocommissaris Elzbieta Bienkowska weten dat de dieselauto wat haar betreft zijn beste tijd gehad heeft. Sinds de start van dieselgate in 2015 zijn de emoties in de maatschappij over emissies en schone auto’s fundamenteel veranderd, zegt Bienkowska in het interview. “Mensen realiseren zich nu dat we nooit compleet schone diesels zullen krijgen.” Daarom zullen consumenten net zo veel druk zetten op de auto-industrie als de toezichthouders om de transformatie naar elektrisch rijden af te dwingen, aldus de Eurocommissaris. Eerder verklaarde Bienkowska al dat de verbrandingsmotor een doodlopende straat is.

Op dit moment rijdt de helft van alle auto’s in Europa nog op diesel. Er zal dus veel moeten gebeuren voordat deze auto’s uit het straatbeeld verdwenen zijn. Leaseplan stelde in zijn vandaag verschenen Car Cost Index 2018 al wel vast dat elektrisch rijden inmiddels goedkoper is dan rijden op diesel. Van alle nieuw geregistreerde auto’s in de regio is 1,5% elektrisch. Dat percentage gaat naar verwachting naar 5% in 2021. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.