Grainne van Berkum (voormalig coo Carnext) nieuwe president van Adesa

Adesa • Adesa is het voormalige Carsontheweb, een Europese veilingsite voor jonge occasions.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Grainne van Berkum (foto: Adesa)

Grainne van Berkum is benoemd tot president van Adesa, aanbieder van internationale autoveilingen. Zij krijgt de leiding over de Europese en Britse activiteiten van de digitale B2B-marktplaats. Dit meldt Adesa.

Van Berkum neemt een deel van de taken over van Johan Meyssen, die in juni als ceo met pensioen ging. Van Berkum werkte tot voor kort als managing director en coo voor Carnext. Voor die tijd werkte ze sinds 1989 voor Leaseplan: eerst vanuit Ierland, later in Amsterdam. “Mijn onmiddellijke focus zal liggen op het versnellen van onze visie om ’s werelds grootste digitale marktplaats te bouwen, die kopers, verkopers en voertuigen samenbrengt”, zegt Van Berkum over haar nieuwe positie.

Adesa Europe is een dochteronderneming van de Amerikaanse aanbieder van autoveilingen Openlane.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Grainne van Berkum (voormalig coo Carnext) nieuwe president van Adesa | Automotive Online

Grainne van Berkum (voormalig coo Carnext) nieuwe president van Adesa

Adesa • Adesa is het voormalige Carsontheweb, een Europese veilingsite voor jonge occasions.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Grainne van Berkum (foto: Adesa)

Grainne van Berkum is benoemd tot president van Adesa, aanbieder van internationale autoveilingen. Zij krijgt de leiding over de Europese en Britse activiteiten van de digitale B2B-marktplaats. Dit meldt Adesa.

Van Berkum neemt een deel van de taken over van Johan Meyssen, die in juni als ceo met pensioen ging. Van Berkum werkte tot voor kort als managing director en coo voor Carnext. Voor die tijd werkte ze sinds 1989 voor Leaseplan: eerst vanuit Ierland, later in Amsterdam. “Mijn onmiddellijke focus zal liggen op het versnellen van onze visie om ’s werelds grootste digitale marktplaats te bouwen, die kopers, verkopers en voertuigen samenbrengt”, zegt Van Berkum over haar nieuwe positie.

Adesa Europe is een dochteronderneming van de Amerikaanse aanbieder van autoveilingen Openlane.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.