Veilingsite Adesa omgedoopt tot Openlane Europe

Adesa • Voorheen heette het Carsontheweb.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Shutterstock

Het Amerikaanse moederbedrijf van Adesa heeft besloten dat de dochterondernemingen  wereldwijd dezelfde naam krijgen: Openlane. Het Amerikaanse bedrijf KAR Auction Services kocht in 2019 Carsontheweb, een Europese website voor remarketing van auto’s. Daarbij werd de naam Carsontheweb vervangen door Adesa. KAR Auction Services is inmiddels omgedoopt tot Openlane. Nu krijgt ook Adesa de nieuwe naam Openlane Europe, meldt het bedrijf.

Grainne van Berkum is sinds deze maand president van Adesa. Zij licht toe waarom de naamswijziging nodig is. “Onze visie is om ’s werelds grootste digitale marktplaats voor gebruikte voertuigen te bouwen. Door de kracht van een mondiaal merk te benutten, kunnen we de innovatie versnellen en de algehele klantervaring verbeteren.”

In 2022 werden via de sites van Openlane wereldwijd ongeveer 1,3 miljoen voertuigen verkocht, met een bruto handelswaarde van meer dan 21 miljard euro.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Veilingsite Adesa omgedoopt tot Openlane Europe | Automotive Online

Veilingsite Adesa omgedoopt tot Openlane Europe

Adesa • Voorheen heette het Carsontheweb.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Shutterstock

Het Amerikaanse moederbedrijf van Adesa heeft besloten dat de dochterondernemingen  wereldwijd dezelfde naam krijgen: Openlane. Het Amerikaanse bedrijf KAR Auction Services kocht in 2019 Carsontheweb, een Europese website voor remarketing van auto’s. Daarbij werd de naam Carsontheweb vervangen door Adesa. KAR Auction Services is inmiddels omgedoopt tot Openlane. Nu krijgt ook Adesa de nieuwe naam Openlane Europe, meldt het bedrijf.

Grainne van Berkum is sinds deze maand president van Adesa. Zij licht toe waarom de naamswijziging nodig is. “Onze visie is om ’s werelds grootste digitale marktplaats voor gebruikte voertuigen te bouwen. Door de kracht van een mondiaal merk te benutten, kunnen we de innovatie versnellen en de algehele klantervaring verbeteren.”

In 2022 werden via de sites van Openlane wereldwijd ongeveer 1,3 miljoen voertuigen verkocht, met een bruto handelswaarde van meer dan 21 miljard euro.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.