Liqui Moly-topman Ernst Prost kondigt pensioen aan

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Ernst Prost. (Foto: Liqui Moly)

Liqui Moly-topman Ernst Prost gaat op 22 februari volgend jaar met pensioen. Dat meldt de smeermiddelenleverancier. Prost richtte het bedrijf 31 jaar geleden op. In 2017 verkocht hij zijn aandelen aan Würth.

“Na vijftig jaar hard werken is het tijd om een nieuwe fase van mijn leven in te gaan”, schrijft Prost in een afscheidsbrief. “Ik zal het bedrijf en zijn medewerkers enorm missen. Maar ik laat Liqui Moly in goede handen achter”, schrijft Prost. De topman stelt dat dankzij het familiegevoel en de hoge mate van baanzekerheid het bedrijf heeft kunnen groeien tot een globale speler.

Zijn rechterhand Günter Hiermaier neemt de leiding over het bedrijf over. Lees hier een groot interview met Prost. ‘Mensen ontslaan is de lafhartige oplossing.’

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Liqui Moly-topman Ernst Prost kondigt pensioen aan | Automotive Online

Liqui Moly-topman Ernst Prost kondigt pensioen aan

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Ernst Prost. (Foto: Liqui Moly)

Liqui Moly-topman Ernst Prost gaat op 22 februari volgend jaar met pensioen. Dat meldt de smeermiddelenleverancier. Prost richtte het bedrijf 31 jaar geleden op. In 2017 verkocht hij zijn aandelen aan Würth.

“Na vijftig jaar hard werken is het tijd om een nieuwe fase van mijn leven in te gaan”, schrijft Prost in een afscheidsbrief. “Ik zal het bedrijf en zijn medewerkers enorm missen. Maar ik laat Liqui Moly in goede handen achter”, schrijft Prost. De topman stelt dat dankzij het familiegevoel en de hoge mate van baanzekerheid het bedrijf heeft kunnen groeien tot een globale speler.

Zijn rechterhand Günter Hiermaier neemt de leiding over het bedrijf over. Lees hier een groot interview met Prost. ‘Mensen ontslaan is de lafhartige oplossing.’

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.