Liqui Moly krijgt tweede managing director

Redactie Redactie
Dr. Uli Weller (links) en Günter Hiermaier (Photo: Liqui Moly)

Liqui Moly heeft administratief directeur Uli Weller per 1 januari 2023 gepromoveerd tot tweede managing director van de groep. Voor Liqui Moly is dat ‘een logische stap en een garantie voor een aanhoudende stabiliteit en zekerheid’, laat de additieven-producent in een persbericht weten.

“Het is mijn verantwoordelijkheid om de onderneming naar een verzekerde toekomst te leiden. Voor mij betekent een tweede managing director een perfecte strategische steun”, aldus huidig topman Günter Hiermaier. Weller blijft ook functioneren als administratief directeur. “Weller is één van de mensen die Liqui Moly heeft vormgegeven. Hij heeft meer dan tien jaar lang een betrouwbare bijdrage geleverd aan ons succes. Hij heeft onze waarden intern doorgevoerd, onze strategie mede vormgegeven en kent het bedrijf als geen ander”, zegt Hiermaier. 

Hiermaier zelf is pas sinds 1 maart dit jaar topman bij het bedrijf. Liqui Moly verwacht dit jaar een omzet te draaien van 800 miljoen euro en heeft ruim duizend medewerkers. “Onze orderboeken zijn vol en we investeren enkele miljoenen euro’s in de uitbreiding van onze productie”, sluit Hiermaier af.

In oktober lanceerde het bedrijf een speciale olie voor Tesla’s.