Liqui Moly vergroot capaciteit Duitse fabriek

Smeermiddelen • Wekelijks kunnen honderdduizend meer busjes met smeermiddel worden geproduceerd.
Redactie Redactie

Liqui Moly heeft de capaciteit van de fabriek in het Duitse Ulm opgevoerd. Met drie nieuwe afvulbanen kunnen nu 481 duizend busjes additieven of olie per week worden geproduceerd. Eerder waren dat er 346 duizend, zo meldt de Duitse vakpers. De hoofdvestiging in Ulm is ook voorzien van nieuwe kantoorruimten.

Met die uitbreiding zet Liqui Moly een belangrijke stap naar het omzetdoel van 1 miljard euro, aldus bedrijfsleider Günter Hiermaier bij de officiële ingebruikname van de nieuwe machines. De Duitse fabrikant investeert 8 miljoen euro in de uitbreiding. In de loop van volgend jaar worden nog verpakkingsrobots en aanvullende machines geïnstalleerd.

“Deze investeringen zijn een erkenning voor onze vestigingsplaats Ulm en daarmee voor Made in Germany. We scheppen nieuwe arbeidsplaatsen en bieden de mensen ook een langjarig perspectief”, aldus Hiermaier.

Op dit moment werken in de hoofdvestiging rond de 400 mensen. Wereldwijd telt het bedrijf 1.093 medewerkers. Vorig jaar had het bedrijf 800 duizend euro omzet.

Liqui Moly vergroot capaciteit Duitse fabriek | Automotive Online

Liqui Moly vergroot capaciteit Duitse fabriek

Smeermiddelen • Wekelijks kunnen honderdduizend meer busjes met smeermiddel worden geproduceerd.
Redactie Redactie

Liqui Moly heeft de capaciteit van de fabriek in het Duitse Ulm opgevoerd. Met drie nieuwe afvulbanen kunnen nu 481 duizend busjes additieven of olie per week worden geproduceerd. Eerder waren dat er 346 duizend, zo meldt de Duitse vakpers. De hoofdvestiging in Ulm is ook voorzien van nieuwe kantoorruimten.

Met die uitbreiding zet Liqui Moly een belangrijke stap naar het omzetdoel van 1 miljard euro, aldus bedrijfsleider Günter Hiermaier bij de officiële ingebruikname van de nieuwe machines. De Duitse fabrikant investeert 8 miljoen euro in de uitbreiding. In de loop van volgend jaar worden nog verpakkingsrobots en aanvullende machines geïnstalleerd.

“Deze investeringen zijn een erkenning voor onze vestigingsplaats Ulm en daarmee voor Made in Germany. We scheppen nieuwe arbeidsplaatsen en bieden de mensen ook een langjarig perspectief”, aldus Hiermaier.

Op dit moment werken in de hoofdvestiging rond de 400 mensen. Wereldwijd telt het bedrijf 1.093 medewerkers. Vorig jaar had het bedrijf 800 duizend euro omzet.