Nieuwe post | Bangarage cfo Arie Bast doet meer dan geld tellen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Je bent weer terug in de autobranche, is dat een bewuste keuze?

“Absoluut. Ik ben het afgelopen jaar ceo geweest van De Nieuwe Band. Dat klinkt als een automotive bedrijf, maar is het niet. Het is een groothandel in de bio-voedingsindustrie. Dat gaat fuseren met Odin, een groothandel in groente en fruit. Samen met het bestuur van De Nieuwe Band en het management van Odin hebben we mooie afspraken kunnen maken, dat was een erg leuke uitdaging. Daarna heb ik besloten weer in de autobranche te gaan werken.”

Je bent van ceo weer cfo geworden, wat past beter bij je?

“Bij een cfo denk je al gauw aan iemand die alleen maar geld telt, maar tegenwoordig is die rol veel breder en ben je ook ontzettend betrokken bij de strategie en business development van een bedrijf. De functie van cfo zoals dat nu is, past absoluut het meest bij mij. Dat is ook wat ik bij Bangarage ga doen: de plannen maken, samen met een team natuurlijk, die passen bij de ambities van Bangarage en die vervolgens ook realiseren.”

Wat deed je voordat je in de autobranche terecht kwam (bij Markeur)?

“Ik werkte in de voedingsmiddelenindustrie. Mijn laatste functie voordat ik bij Markeur aan de slag ging als cfo, was bij Tree of Life, een groothandel in Amerika. Ik woonde toen dan ook in Florida.”

Hoe was het om in Amerika te wonen en werken?

“Ik heb daar een ontzettend leuke tijd gehad. Maar mijn gezin woonde in Nederland, dus mijn woon-werkverkeer was tussen Nederland en Florida. Ik zag mijn dochtertje opgroeien via Skype, dat was niet leuk en uiteindelijk ook een van de redenen om terug te komen naar Nederland.”

Kwam je gezin ook vaak naar Florida toe?

“Jazeker, in de schoolvakanties. Het huis waar ik woonde heb ik nog tot 2015 aangehouden, dus ook toen ik niet meer in Amerika werkte, gingen we nog vaak op vakantie daar. De laatste twee jaar gaan we pas op vakantie in Europa. We zijn al naar Duistland en Zuid-Frankrijk geweest. We waren gewoon nog nooit in Zuid-Frankrijk geweest…”

Waar gaat de volgende vakantie heen?

“Dat is nog even spannend en moet worden uitgevochten aan de keukentafel, maar het wordt Spanje of Japan. Het is nog even afhankelijk van of we met 4’en of 5’en gaan. Mijn oudste zoon studeert in Amsterdam en woont daar op kamers. Het is maar de vraag of hij nog mee wil, maar een bestemming als Japan kan hem wellicht over de streep halen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nieuwe post | Bangarage cfo Arie Bast doet meer dan geld tellen | Automotive Online

Nieuwe post | Bangarage cfo Arie Bast doet meer dan geld tellen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Je bent weer terug in de autobranche, is dat een bewuste keuze?

“Absoluut. Ik ben het afgelopen jaar ceo geweest van De Nieuwe Band. Dat klinkt als een automotive bedrijf, maar is het niet. Het is een groothandel in de bio-voedingsindustrie. Dat gaat fuseren met Odin, een groothandel in groente en fruit. Samen met het bestuur van De Nieuwe Band en het management van Odin hebben we mooie afspraken kunnen maken, dat was een erg leuke uitdaging. Daarna heb ik besloten weer in de autobranche te gaan werken.”

Je bent van ceo weer cfo geworden, wat past beter bij je?

“Bij een cfo denk je al gauw aan iemand die alleen maar geld telt, maar tegenwoordig is die rol veel breder en ben je ook ontzettend betrokken bij de strategie en business development van een bedrijf. De functie van cfo zoals dat nu is, past absoluut het meest bij mij. Dat is ook wat ik bij Bangarage ga doen: de plannen maken, samen met een team natuurlijk, die passen bij de ambities van Bangarage en die vervolgens ook realiseren.”

Wat deed je voordat je in de autobranche terecht kwam (bij Markeur)?

“Ik werkte in de voedingsmiddelenindustrie. Mijn laatste functie voordat ik bij Markeur aan de slag ging als cfo, was bij Tree of Life, een groothandel in Amerika. Ik woonde toen dan ook in Florida.”

Hoe was het om in Amerika te wonen en werken?

“Ik heb daar een ontzettend leuke tijd gehad. Maar mijn gezin woonde in Nederland, dus mijn woon-werkverkeer was tussen Nederland en Florida. Ik zag mijn dochtertje opgroeien via Skype, dat was niet leuk en uiteindelijk ook een van de redenen om terug te komen naar Nederland.”

Kwam je gezin ook vaak naar Florida toe?

“Jazeker, in de schoolvakanties. Het huis waar ik woonde heb ik nog tot 2015 aangehouden, dus ook toen ik niet meer in Amerika werkte, gingen we nog vaak op vakantie daar. De laatste twee jaar gaan we pas op vakantie in Europa. We zijn al naar Duistland en Zuid-Frankrijk geweest. We waren gewoon nog nooit in Zuid-Frankrijk geweest…”

Waar gaat de volgende vakantie heen?

“Dat is nog even spannend en moet worden uitgevochten aan de keukentafel, maar het wordt Spanje of Japan. Het is nog even afhankelijk van of we met 4’en of 5’en gaan. Mijn oudste zoon studeert in Amsterdam en woont daar op kamers. Het is maar de vraag of hij nog mee wil, maar een bestemming als Japan kan hem wellicht over de streep halen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.