‘Zware explosie aan boord Fremantle Highway’

Fremantle Highway • Onderzoek moet uitwijzen of deze explosie het vuur veroorzaakte.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Fremantle Highway. (Foto: Kustwacht)

Aan boord van de Fremantle Highway is een ‘krachtige explosie’ geweest. De ontploffing was zo heftig dat “deze mogelijk het schip aan de stuurboordachterzijde heeft vervormd”, meldt Dagblad van het Noorden. En nieuwe feiten over elektrische auto’s op het rampschip voeden twijfel of de brand wel begon in een stekkerauto. Dat de brand niet blusbaar was als gevolg van de EV’s staat vooralsnog niet ter discussie.

Dat er een krachtige explosie plaatsvond op het rampschip blijkt uit documenten die de krant kreeg na een verzoek op de Wet open overheid. Onderzoek moet uitwijzen of deze explosie het vuur veroorzaakte waarna het schip eind juli boven Ameland in grote nood kwam of dat een uitslaande brand leidde tot deze zware ontploffing.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Zware explosie aan boord Fremantle Highway’ | Automotive Online

‘Zware explosie aan boord Fremantle Highway’

Fremantle Highway • Onderzoek moet uitwijzen of deze explosie het vuur veroorzaakte.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Fremantle Highway. (Foto: Kustwacht)

Aan boord van de Fremantle Highway is een ‘krachtige explosie’ geweest. De ontploffing was zo heftig dat “deze mogelijk het schip aan de stuurboordachterzijde heeft vervormd”, meldt Dagblad van het Noorden. En nieuwe feiten over elektrische auto’s op het rampschip voeden twijfel of de brand wel begon in een stekkerauto. Dat de brand niet blusbaar was als gevolg van de EV’s staat vooralsnog niet ter discussie.

Dat er een krachtige explosie plaatsvond op het rampschip blijkt uit documenten die de krant kreeg na een verzoek op de Wet open overheid. Onderzoek moet uitwijzen of deze explosie het vuur veroorzaakte waarna het schip eind juli boven Ameland in grote nood kwam of dat een uitslaande brand leidde tot deze zware ontploffing.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.