‘Bergen auto’s Fremantle Highway te gevaarlijk’

Car carrier • Boskalis vreest na verschillende inspecties aan boord dat het teveel risico’s met zich meebrengt.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Fremantle Highway. (Foto: Kustwacht)

Boskalis schat in dat er ruim 2.700 uitgebrande en vaak grotendeels gesmolten auto’s niet uit de Fremantle Highway gehaald kunnen worden. Dat komt omdat het te gevaarlijk is om te werken op de ingestorte dekken van het rampschip dat in de Eemshaven ligt, meldt de Leeuwarder Courant.

In totaal zouden zo’n 800 auto’s nog ‘redelijk tot goed bruikbaar‘ zijn.

Bovendien zijn volgens Boskalis de benodigde kranen voor het ruimen van al die wrakken niet op tijd voorhanden in de Groninger zeehaven. Daar sleepte het Nederlandse bergingsbedrijf het rampschip vorige week heen. De Fremantle Highway mag tot uiterlijk 14 oktober aan de kade van de Julianahaven in de Eemshaven blijven liggen.

Boskalis vreest na verschillende inspecties aan boord dat het teveel risico’s met zich meebrengt om te gaan werken op de bovenste dekken die grotendeels zijn ingestort. Die autodekken zijn het zwaarst getroffen door de brand.

De totale schade zou rond de 300 miljoen euro bedragen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Bergen auto’s Fremantle Highway te gevaarlijk’ | Automotive Online

‘Bergen auto’s Fremantle Highway te gevaarlijk’

Car carrier • Boskalis vreest na verschillende inspecties aan boord dat het teveel risico’s met zich meebrengt.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Fremantle Highway. (Foto: Kustwacht)

Boskalis schat in dat er ruim 2.700 uitgebrande en vaak grotendeels gesmolten auto’s niet uit de Fremantle Highway gehaald kunnen worden. Dat komt omdat het te gevaarlijk is om te werken op de ingestorte dekken van het rampschip dat in de Eemshaven ligt, meldt de Leeuwarder Courant.

In totaal zouden zo’n 800 auto’s nog ‘redelijk tot goed bruikbaar‘ zijn.

Bovendien zijn volgens Boskalis de benodigde kranen voor het ruimen van al die wrakken niet op tijd voorhanden in de Groninger zeehaven. Daar sleepte het Nederlandse bergingsbedrijf het rampschip vorige week heen. De Fremantle Highway mag tot uiterlijk 14 oktober aan de kade van de Julianahaven in de Eemshaven blijven liggen.

Boskalis vreest na verschillende inspecties aan boord dat het teveel risico’s met zich meebrengt om te gaan werken op de bovenste dekken die grotendeels zijn ingestort. Die autodekken zijn het zwaarst getroffen door de brand.

De totale schade zou rond de 300 miljoen euro bedragen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.